Wednesday, April 14, 2010

VICCB

sehari sebelum kitorg amazing race untuk bercuti (kenapa amazing race? tunggu next entry ye), Zaff dapat jemputan ke VICCB Gala Dinner di Flamingo Hotel. mula-mula mcm malas nak pegi sebab mengenangkan masa tu weekend (weekend la masa utk Zaff spend time dgn family sebab hari biasa keje sampai ke tgh malam), tapi bila dah dpt 2 jemputan utk opie gak, so we all pun pegila.. dapat gak makan free kan? hehehehe..

dalam banyak-banyak gala dinner yg Zaff pernah pegi, dinner malam tu betul-betul lain daripada yg lain. ok sebelum tu VICCB stands for Victoria Institution Cadet Corps Band atau lebih senang cakap brass band atau band pancaragam. gala dinner malam tu adalah untuk raise fund bagi kegunaan band sama ada utk beli uniform atau alat muzik baru. FYI, VICCB ni dah berusia 100 tahun! wow!!!


khusyuk baca sejarah brass band sekolah VI tu


me, julia & naim


malam tu Zaff memang excited.. sambil-sambil makan-makan, kitorg dihiburkan dengan persembahan pancaragam tu. memang best & memang lain sebab selalunya kalau dinner biasa, show mesti nyanyi-nyanyi & dancing-dancing kan?


ni yg lagi buat excited. team bagpipes! tak semua pancaragam sekolah ada bagpipe, tapi VI ada! cool..





antara school cadet corps band yg unggul di negara kite yg mana dah byk kali menang anugerah di kejohanan antarabangsa


everytime tgk show diorg or mana-mana cadet corps band yg lain, Zaff mesti terfikir mcm mana la diorg blh synchronize kan pergerakan (berkawat & tukar-tukar tempat) sambil main muzik? tu belum lagi yg baling-baling bendera & props lain kat tgh padang. there must be need a lot of practice & discipline!


3 comments:

edzlin007 said...

bila terbaca part amazing race, tetiba terbayang kalau kak zaff dgn husband join amazing race asia. :D

pernah tgk VI band ni perform, mmg best sangat

Zaff SuriaFM said...

amazing race asia???? uish, tak larat tu, stamina tak cukup.. tak nak la berenang-renang, terjun sana-sini, makan itu-ini.. ngeri!

band ni memang terbaik!!!

athira yao said...

i love VICCB they are the best marching band ever!!!! cant wait for their next perfomance