Wednesday, April 21, 2010

cuti-cuti Bali (part 1)

trip ke Bali kali ni just the two of us.. kalau bulan Januari dulu kitorg ke sana dgn family & dah jalan ke banyak tempat & ber"sight-seeing", so this time Zaff & opie just nak lepak-lepak kat tepi laut. pagi, terus cari speda (motor) sewa. agak cuak nak naik motor dgn opie sebab tak penah. dia lak mcm takde gaya je bwk motor, tapi Bali punye pasal, kitorg gigihkan jua! hehehehe.. dapatla sewa satu hari 50,000 rupiah, amik kat hotel je. first thing cari minyak dulu, tapi disebabkan kat Bali ni susah sikit nak cari petrol pam, kitorg cari je org jual minyak dlm botol kat tepi jalan. harga sgt murah, satu botol 5000 rupiah je. letak 2 botol, dah full..

first location, kitorg ke Kuta. berpandukan map yg dibeli semalam, sampai jugak kitorg walaupun ada gak stop tepi jalan bukak map. sebelum ape-ape, brunch dulu kat MacD tepi pantai Kuta. mcm tak caya je kitorg sampai balik ke Kuta dlm masa 3 bulan

pemandangan dari MacD.. seberang jalan tu the famous Kuta Beach

tengok betul-betul kat belah kiri Zaff tu.. topless!!

pintu gerbang ke Kuta Beach

dah cukup energy lepas makan, shopping la ape lagi?!


it's good to be back here. bombing memorial. dulu dtg time malam je

celah celah pun ada byk toko-toko


cuaca kat Bali sangat panas.. sampai menitik-nitik la peluh! tapi sebab negara org kan? gigih jugak berjalan kaki.. lepas selesai jalan-jalan, shopping-shopping kat Kuta, Zaff & opie naik motor ke factory outlet kat Ngurah Rai Bypass, jalan ke airport.. ikut map, tanya org, sampai gak kitorg walaupun mula-mula mcm salah jalan je..

kitorg naik skuter, bukan motor manual. tapi nasib baik auto sebab gilela tgk org sana drive. terkangkang opie nak control motor! nak-nak bawak lak org! hehehehe

Surf Factory Outlet, dapat Roxy shorts half-price.. hehehe

kat sini murah, tapi tak beli ape pun

jumpa gak Kampung Nusantara ni. kat sini oleh-oleh murah daripada yg jual kat tepi jalan kat Kuta

on the way balik, masuk Kuta balik, jalan jem sebab nak sunset. semua nak lepak tepi pantai tunggu sunset

minah rempit Bali.. ada gaya tak?


balik hotel, mandikan diri yg dah busuk dan sangat berpeluh.. lepas tu sempat ke Legian Beach yg mana just 3 minutes walk from our hotel. lepak-lepak sambil tgk sunset, ingat nak mandi laut, tapi tak jadi.. esok lusa la


hobi baru, study map

night-life di Legian, sepanjang pantai ada banyak cafe & bistro


lupa nak cakap, kitorg sempat beli DVD kat area hotel kitorg. sekeping harga 10,000 rupiah, beli 5 free 2.. saje nak buang masa sebelum tido, hotel takde tv..


2 comments:

Aziz Laikar said...

cute la korang naik skuter!
hahaha teringat memori naik motor time Uitm.. ahhaha

Zaff SuriaFM said...

kan??? mcm mana aku blh terlupa lak aku jadi minah rempit masa study dulu??? it was memorable!