Wednesday, April 21, 2010

cuti-cuti Bali (part 2)

pukul 10 pagi lebih keluar hotel, terus pecut motor ke Discovery Mall kat Jalan Tuban-Kuta.. tapi sebelum tu, kitorg parking motor kat hotel lama kitorg masa datang dulu, Tune Hotel Kuta diorg tak blh bising sebab motor ada sticker Tune Hotel. hehehehe.. from Tune ke Discovery Mall kitorg jalan kaki je. kitorg brunch dulu kat foodcourt, Zaff makan bakso & opie makan fried rice ape ntah.. okla, not bad..




stay dalam mall tu best je rasa sebab sejuk, rasa mcm tak nak keluar. kat luar, punyela panas.. semalam, jalan-jalan je kat Kuta & naik motor, terus tanned badan Zaff. kat bahu ni dah menggigit je pedih.. tapi sendiri cari pasal, tak pakai sunblock sebab pakai tanned lotion. hehehehe.. saje nak bagi badan jadi gold-tanned, tapi pedih tu tahan sendirila.. hehehehe.. keluar mall, kitorg decided nak ke Tuban Beach, yg mana tgk dlm map mcm dekat je dari Discovery Mall tu.. jalan punye jalan punye jalan, tengah-tengah hari buta lak tu, tak sampai-sampai.. rasanya dah dalam setengah jam ke sejam berjalan.. laut pun mcm dah jauh je dari jalan.. tanya org, rupa-rupanya kitorg dah terlepas pantai tu. kalau terus je jalan, confirm sampai airport. bayangkanla jauh tak jauh! tapi ada satu lagi pantai kat lorong yg kitorg masuk tu.. tapi still kena jalan lagi dlm 10 minit.. ok kan jelah! akhirnye, sampai gak kat pantai German..


sebenarnya jalan ke pantai Tuban dekat-dekat dgn signboard belakang Zaff tu.. tapi tak perasan

tengok gambar pun tau mcm mana panas kan? gile panas!

inilah dia pantai German, more private.. maybe sebab ramai org German datang sini kot.



kat pantai German ni banyak 5-stars resort


disebabkan dah penat & dehydrated, lepas lepak jap kat Pantai German, kitorg nak patah balik ke Discovery Mall kitorg naik cab.. curi tulangkan? hehehehe.. dah penat sangat masa tu.. masuk mall balik, sejukkan badan, kitorg lepak minum kat A&W. kat Bali ni banyak minum, tapi tak gi toilet sebab banyak keluar peluh.. dehydrated jangan cakapla.. dah sejuk badan & dah ada energy balik, kitorg patah balik ke area Tune Kuta, ke Matahari Square. best dapat pegi balik ke sana waktu siang sebab dulu kitorg banyak kali jalan kat situ time dah malam, siang banyak ke luar Kuta.

Matahari Square. sepanjang jalan banyak kedai surf products



balik ke Legian, 15 minit naik motor, balik hotel tukar baju & relaks jap, kitorg keluar balik ke pantai. harini nak berendam & mandi laut!



tengokla wave dia..

sunset di Legian Beach


malam, kitorg dinner kat Warung Murah, jalan kaki je dari hotel. makanan sangat best & harga berpatutan. ada Indo & Chinese food. warung tu ramai gile Australian yg datang makan, maybe sebab memang sedap food dia.. lagipun masa tu time Easter, tu yg lagi ramai Australian.

yang paling mahal harga tu Zaff punye. hehehehe


lepas dinner dah boring, baru pukul 8 malam.. DVD ada tapi awal lagi nak tengok.. toko-toko area hotel kitorg semua dah tutup. Legian ni agak sepi time malam, cuma tepi pantai je happening sikit, but we loved it! so kitorg naik motor ke Kuta balik.. ape guna sewa motor 2, 3 hari kan? rasa best la naik motor! kat Malaysia tak buat tu.. hehehehe..

night-life di pantai Kuta, sangat happening! kedai pun banyak lagi yg tak tutup

kat depan Hard Rock, ada lak mini jam. band Janrud buat show.. bikin jalan jem je..

kelas kan? tepi jalan pun blh buat stage & show. kat Malaysia ada???

minum coffee di Starbucks sebelah Had Rock store


sebelum tido, layan lagi DVD.. almaklumla hotel takde tv.. :P


4 comments:

Biqque said...

bosan seh takde tv malam2...i mesti nak tv, tv, tv (patu tido, bkn tgk pun...hahahaha!)

edzlin007 said...

best gile baca.

Aziz Laikar said...

buat aku jeles nak pi holiday. tapi dah tak boleh nak pi... sedih!

Zaff SuriaFM said...

biq - kitorg tak kesah sbb ada dvd player..

edzlin - hehehehe

aziz - next time pg dgn aku, budget trip!