Sunday, September 21, 2008

Ops Sahur bersama DJ SURIAfm & krew SURIA Wheels

last monday (15/09), SURIAfm ada mengadakan Ops Sahur... last 2 days, akhtar dah pegi bersahur dgn klik suria kat ampang & setapak... this time giliran saye & hairil yg pegi bersama krew SURIA Wheels... lokasinya di Subang Jaya UEP dan esoknya kitorg ke Tmn Sungai Besi Indah... call time berkumpul kat ofis pukul 12 tgh malam, so sementara menunggu time tu saye & opie berbuka kat KLCC then we all tgk movie citer Deception...

lepas abis movie, saye ke ofis balik... opie temankan saye follow kereta dari belakang, nak tunggu yg lain sampai... saye takut nak tunggu sorg2 kat ofis malam2 sebab area tu agak scary... bila sampai ofis, bard dah ada, so opie balik terus...

dalam 11.45 malam kitorg gerak ke Subang Jaya UEP, rumah klik SURIA, Linda nama dia... tgh on the way. dapat call dari bob cakap boss nak gi gak bersahur... so, suruh abg lan call dia, then jumpa tgh jalan, hairil pun sama... kitorg sampai rumah Linda dalam pukul 12 lebih... sebenarnya agak awal la kalau ikut nak bersahur, tapi takkan nak bersahur subuh2 hari & ke rumah org pukul 3, 4 pagi kan? tak manis lak... hehehehe...

sebenarnya Linda ni antara klik SURIA yg bertuah kerana email dia berjaya menarik perhatian kami untuk bersahur bersama family dia... cara nak sertai Ops Sahur ni, klik kena log on to our website untuk register dan nyatakan sebab kenapa kami harus bersahur dgn anda... bila kitorg ke rumah Linda, bukanla dgn tangan kosong... kitorg ada bawak makanan untuk bersahur yg ditaja oleh Hotel Eastin Petaling Jaya... malam tu antara menunya ialah roti jala, buah apple, sardine roll dll... cukupla untuk bersahur kan? lagi best malam tu, selain Linda dapat beramah mesra dgn saye, Hairil, krew SURIA Wheels & boss, kitorg pun agak terperanjat sebab adik Linda tu nama dia Erra Fazeera... tak ke sama dgn wife boss? cuma nama dia ada double "E" je... puasla dia kena sakat dgn kitorg... sampai tersipu-sipu dia... boss pun siap call Erra bagi ckp dgn adik tu... hehehehe...





boss posing mcm betul2 duduk belakang wife dia... hehehe... ha.. tula dia adik Erra Fazeera..


dah tersipu-sipu adik tu kena sakat dgn Hairil...

boss tgh ckp dgn wife dia, nak pass fon kat adik Erra...


family Linda dgn saye & Hairil... notice tak jam tu tunjuk pukul berapa? pukul 1.25 pagi kitorg bersahur... hehehehe...



ok, hari berikutnya selasa (16/09), Ops Sahur this time ke Tmn Sungai Besi Indah pulak... kali ni rumah klik SURIA yg bernama Rita... pun sama mcm hari sebelumnya, kitorg masih lagi bawak makanan sumbangan Hotel Eastin Petaling Jaya, cuma menunya yg berbeza... tapi kat rumah Rita ni, dia satu family sediakan banyak gila makanan... nasi dgn asam pedas ikan parang, ikan jelawat masak tempoyak, ulam dll... last2 makanan yg kitorg bawak tak terusik pun... hehehehe... Alhamdulillah, konyang perut makcik! Tapi sorryla Rita, Zaff tak amik gambar la malam tu sebab camera tertinggal kat rumah! :)

it was a pleasure & a great experience dapat bersahur dgn klik SURIA... minggu ni giliran Myra & Naim pulak... rumah sape pulak ye? next year insyaAllah kita bersahur lagi ye! :)

2 comments:

MyRainbowDiary said...

for your info Zaff.. Adik Erra Fazeera ni pon join our Jom balik raya.. Nnt balik raya ni dia naik bus kite dgn mak dia...

Aziz Laikar said...

rajin nye kawan aku ni bersahur.... ahaaaahhhaaa