Wednesday, September 3, 2008

makan yang tak sedap...

ha... sebenarnya baru saye teringat yg saya nak share dgn u all about berbuka puasa tadi... saye keluar dari ofis pukul 8 malam, terus straight ke rumah opie, amik dia dulu... then we all ke ampang, opie ajak makan kat Medan Selera Bunga Tanjung (kalau tak silap la nama dia, yg kat Petronas yg ada Craven Cafe tu...)... kitorg nak makan kat kedai ape ntah nama dia... before this penahla dua, tiga kali makan kat situ...

sampai je kitorg order ikan kembung tiga rasa, sotong goreng tepung & telur bistik... air lak fresh orange... bila sampai je makanan, dgn bersemangatla nak makan, yela baru nak berbuka puasa... tapi... bila suap je kat mulut... rasa tak best... tension betul! makan ikan tiga rasa & telur bistik, sama je rasanya... rasa masam macam makan sos tomato... dua-dua pulak tu! agaknya tukang masak dia mengidam kot... tu yg masakan dia semua jadi masam... isyh.... potong betulla! saye ni dah la suka makan pedas, so bila makan tadi rasa tak puas sebab tak rasa pedas... yg sotong goreng tepung lak? dah macam makan cekodok kosong yang takde garam je... tepung tu sikit punye tebal & sotong tu adala ciput je kat tengah tu... last2 korek tepung tu, saye just makan sotong dia je bagi abis... tapi kitorg boleh abiskan jugakla semua lauk2 tu... tak nak la membazirkan org kata?

pastu, kitorg gerak ke Calypso kat melawati... just nak lepak2 sambil bersembang-sembang... rasa macam dah lama je tak sembang dgn opie... we all byk discuss about our wedding la... macam2 rasa dah ni... risau, nervous, tak sabar... semua ada...

kat calypso, saye order beef pepperoni pizza & teh tarik... perut ni still tak kenyang disebabkan makan tak best tadi... saye abiskan 4 slices pizza, opie dua je... hehehe...

esok, kitorg plan nak tgk cite Wall E kat KLCC... korg dah tengok ke cite tu?

5 comments:

dialicious said...

zaff..u ni mkn banyak2 pun x gemuk la..bestnyer..ape rahsianye?hehe

Zaff said...

banyakkan exercise... hehehe... poyo je jawapan... ntahla diah, i pun heran... hehehehe... takdela ape2 rahsia pun... sume main belasah je...

Enche' Adykasyah said...

Zaff. u dah try kat Look Our Point Ampang tak? Kalau u dok kat Cheras lagi dekat nak pergi ke sana. Well, u can view some of the panorama from my blog. Makanan kat sana superb..

www.snaps.com

dialicious said...

view die sgt cantik kt LOP ampang.tp makanan variety,ade murah ade mahal.yg penting view lg lawa dr kl tower..hehe

Zaff said...

thank u enche'... nanti i try kat sana pulak ye! :)