Thursday, September 25, 2008

downtown cheras & kg baru...

sabtu malam ahad lepas, saye, mama & afan ke downtown velodrom cheras... saje jalan2 kat sana sambil cuci mata & nak jumpa angah & aidil kat sana... janji pukul 12 malam, tapi diorg sampai kul 1... sabar jela! hehehehe...

yg kitorg ni sebab dah sampai dulu, so terus la jalan tak tunggu diorg... org sikit punye ramai (sebab malam minggu) & semua nak cari barang persiapan raya. yg lagi kesian kat anak-anak kecik yg mak bapak diorg kerah bangun pegi shopping malam tu... hehehehe... ada yg mata pun tak larat nak bukak, ada yg pakai baju tido, muka toya je... agaknya mak bapak kejut bangun, nak tak nak kenala ikut, kalau tak, tak dapat baju raya... ada tu siap bawak baby yg dalam umur 2, 3 bulan... isyh isyh isyh... my mum dok membebel je bila tgk situation mcm tu... dia ckp tak patutla mak bapak bawak baby jalan tgh2 malam... patutnya time tu baby tu kena tido & some more tempat tu punyala crowded!

about parking lak, nasib baikla kitorg dapat parking senang je... tak payang nak stuck dlm trafik jem tgh2 malam tu... gerai yg ada sikit punye banyak, tapi banyak jual barang2 yg sama je... afan cakap danau kota lagi menarik daripada velodrom... hmmm... saye rasa pun mcm tu gak..

sebab terlalu ramai org & badan dah berpeluh-peluh, angah & aidil pun baru sampai, kitorg gerak ke kg baru... my mum nak gi sahur kat gerai yg aidil ckp makanan dia sedap sgt... ada nasi dagang, nasi kerabu, bihun sup yg angah ckp best dan byk lagi la... saye pun ok je... niat ni memang nak ikut & bawak je mana mama nak pegi..

bila sampai kg baru dkt pintu gerbang tu, mak ai... pun ramai gile org! mat rempit jgn ckpla kan? memang tempat dia... 3 kali pusing baru la dapat parking, tu pun sanggup masuk parking bayar... isyh, saye rimas sebenarnya pegi tempat2 macam ni... nak makan pun terus tak lalu... dahla nak makan pun kena tunggu meja kosong... mama makan nasi dagang yg boleh tahan sedap... makanan lain? takde.... nasi kerabu takde, bihun sup yg angah ckp sedap pun takde... last2 makan la roti arab bercicahkan kuah kacang! ermmm... betul... roti arab dgn kuah kacang... saye tak suka sebab kuah kacang rasa manis... potong betul! lepas tu suruh afan amik kerang yg dicucuk ke lidi... makan seketul, uwekkkk! tak sedap! rasa mcm kerang yg dah expired... tak tau kerang tahun bile... saye dah agak anginla... sebab sikit punye jauh dtg, 3 kali pusing, org punye recommendation, tapi hampeh food dia! duk kejap, afan bangun amik kuah gulai nasi dagang, saye makan dgn roti arab tu.... barula rasa sedap sikit!


nasi dagang yg menyelerakan... ni je la penyelamat...


roti arab dgn kuah kacang... yg tak best!


kerang basi... amik 3 cucuk, suruh org kedai kira 1 je... yg lain pulangkan balik


adik bongsuku (baju hijau) yg bayar! cayalah afan! tapi lima posen mintak mama... hahahaha...


balik rumah dgn hati yg tak best, satu sebab makanan tak best & satu sebab ternampak makhluk tuhan paling KEJI!!!!!! potong terus mood... tapi hati senang sebab dapat bawak mama gi sana... next time memang tak nak pegi dah area situ!

7 comments:

Aziz Laikar said...

wah... muka suci dari segala chemical make-up..

Enche' Adykasyah said...

Siapa makhluk tuhan yang paling KEJI tu? Elaborate please...

Pengejar Masa said...

rina, takkan la selama ni ko x tau kg baru tu port mat rempit? kalo x pasal member aku buat bisnes situ mmg aku x pegi la.

btw, wajahmu ketika makan itu amat menceritakan ke'menyampah'an kamu hahahaha.

BAINI KHAIRI said...

yang, siapa mahkluk itu? COO ke??

Zaff said...

abby, COO amanah raya la.. sape lagi yg paling keji selain dia?

Zaff said...

hi enche'... hehehehe... it's just my ex BF yg merosakkan segalanya... kecoh tul!

Iman Amna said...

ehheehehe... macam tajuk lagu la plak kan... mahluk Tuhan paling seksi, tapi di edit suda.. haha...