Monday, June 2, 2008

Relay for Life KL 2008



sabtu 31/05/08, team SURIA fm ada event untuk Relay for Life KL 2008 kat Stadium Latihan MSN, Bukit Jalil... kena lak hari dia sama dgn Jom Heboh, ape lagi jem la bukit jalil tu... saye gerak dari setapak pukul 5 petang, sampai tempat tu dalam pukul 6.30. mana jem kat bukit jalil lagi, highway MRR II pun jem! sabar je la...

sampai je, event tu dah start... tak lama lepas tu relay pun bermula... for u all yg tak tau ape benda relay for life ni, let me brief u all ye... before pegi saye ada la buat homework sikit pasal event ni... actually event ni started by American Cancer Society untuk mengumpul dana bagi membantu pesakit2 kanser, juga utk meningkatkan kesedaran tentang kanser... kat Malaysia, ia dianjurkan oleh National Cancer Society Malaysia. relay ni bermula di tahun 1985 di Tacoma, Washington apabila Dr. Gordon Klatt berjalan kaki selama 24 jam untuk mengumpul dana dan tahun tu dia berjaya mengumpul sebanyak USD27, 000. tahun lepas je di States, diorg berjaya kumpul USD405 juta! so, tradisi tu diteruskan di byk negara, which is Malaysia is one of them..

it's an overnight team event, and this time start pukul 6 petang dan akan berakhir pukul 10 pagi esok (hari ahad). dia macam karnival la... byk aktiviti & non stop tau sampai pagi esok... tu yg kat stadium tu ada byk khemah2 utk relax2 kalau ngantuk... hehehehe... relay dimulakan dgn mereka yg terselamat dari kanser atau diorg panggil survivors... tradisi ni sume sama kat mana2 tempat yg organize Relay for Life... first dimulakan dgn Survivors Lap, then baru Corporate Lap... ha masa ni baru team SURIA join... tak penat pun, bukan berlari, just jalan satu pusingan trek... ala2 perbarisan masa sukan! masa ni yg join berjalan, saye, tuah, zizi, artis pun ada gak iaitu Shila (OIAM), Ayu (OIAM), Sahri & geng2 SURIA Wheels... ada la dalam 10 org...


notice tak tent kat belakang tu? how i wish boleh tumpang tido jap sebelum showcase start...


me with zizi, tuah, munir, ayu & shila... sebelum relay...


booth SURIA fm & EH! magazine




yg ni tak tau dari organisation mana... very the colourful costume!


team SURIA fm di belakang team Hotel Equatorial



terasa mcm perbarisan masa sukan sekolah dulu!





mcm tak biasa... sesi bergambar bila dah takde keje...


pedang ni ayu (OIAM) punye... saye pinjam jap amik gambar, dah boring...


perasan tak mata opie? mcm mata frodo dlm Lord of the Rings... masa frodo sakit...


lepas tu kitorg lepak, sambil layan tgk aktiviti2 yg lain... ada mcm2 aktiviti mcm dance show, poco poco party, line dancing party, persembahan artis2, pyjama party, dikir barat, "Miss" Relay Pageant, lumba lari dan mcm2 la... lagi satu nak share dgn u all, FYI, trek tu tak boleh kosong tau... kena ada je org yg berjalan atas trek sampai la esok pagi... ramai yg tunjuk support dgn berjalan atas trek tu... mcm big2 company, and artis pun ada! it's Celebrity Walk... ada Hans Isaac, Susan Lancaster, Afdlin Shauki, Harith Iskander dan ramai lagi... some of them were walking for their family members yg kena kanser sama ada yg masih hidup or yg dah meninggal... like Susan Lancaster, she walked for her mother or her father... saye tak perasan lak...

satu lagi moment yg agak menyentuh perasaan bile time diorg sume pasang Luminaria... ni pun satu lagi tradisi yg sama dgn sume negara yg buat Relay for Life... Luminaria ni beg kertas yg ada lilin kat dalam dia... diorg beli dgn harga RM1.50 & diorg boleh tulis & lukis ape je atas paperbag tu... then diorg susun keliling trek... bila jalan keliling trek tgk luminaria yg disusun tu rasa sebak je... ianya jugak sebagai penghormatan utk family member yg dah meninggal dunia akibat kanser...











ok... it's now our showcase! patutnye start pukul 10 malam, tapi biasala kalau event kan... mesti over run, so show kitorg start dekat2 pukul 11 malam... artis yg performed - nurul, ayu, shila, sahri, aizat, diddy, ady putra & dina... jaclyn victor & zamir pulak last minit nak join gak showcase kitorg... alang2 diorg ada kat situ... itu pun salah satu cara beramal kan? kalau ikut sebenarnye, saye ni dah penat sbb dari siang dah ada kat stadium tu... mata lak ngantuk yg amat! maybe sebab lens ni kot... rasa2nye dah expired! tu yg jadi tak selesa & buat mata rasa berat nak bukak... tapi tetap kugagahkan jua diri ini! hehehehe... the feedback from the crowd was awesome! diorg sume sporting & very energetic walaupun dah tgh malam... semuanya beramal utk pesakit kanser... :)






dua org ni tgh mabuk! yg dua org kat belakang tu dah overdose! hahahaha...


seperti biasa... sesi kenakan org...


showcase kitorg abis dekat2 pukul 12.30 pagi... abis je saye terus chow, tak tunggu dah... letih sgt badan ni, some more mata pun dah berair-air... lagipun esok pagi nak bangun awal, ada 2 wedding.. satu wedding adik kay azman kat kuala pilah & satu lagi wedding adik my ofismate, lin deli... sampai umah je, tanpa membuang masa terus bukak lens tu... check punye check, rupe2 nye lens tu dah terkoyak kat tepi dia... padan la sakit je mata ni!

1 comment:

ZACH said...

you are there too?