Thursday, June 19, 2008

di hari pernikahan

sabtu (14/06/08), awal pagi dah bangun... siap semua, saye, udin, zafrie, aizan & farah gerak ke rumah opie untuk amik barang hantaran. 11 dulang hantaran angah mama opie yang buatkan... ooppss... lupa lak nak kenalkan, noticed dua nama yg saye dah sebut earlier? aizan & farah... aizan ni adik angkat angah yg duduk kat kuala terengganu & farah lak cousin dia. diorg dtg kl semata-mata utk wedding angah, and malam tadi diorg berdua stay kat umah kitorg...

ok, back to dulang hantaran... yg pegi rumah opie ada 3 kereta. my car, kereta wanie & kereta estima maksu... nak tak nak kena bawak banyak kereta & angkatan keluarga yg ramai sebab nak pegang 11 dulang dalam kereta... takut bergolek-golek dalam kereta, dah hancur... cantik gubahan hantaran tu mama opie buat... dia guna rose kaler biru... cantik sangat! :)

lepas amik dulang hantaran, kitorg terus gerak ke hotel zone on the park kat sebelah masjid KLCC. masuk bilik, angah tengah make-up. yg make-up dia nasha naslimy aziz... nasha ni memang kawan2 kitorg & aritu dia sponsor make-up angah! baikkan dia? kitorg semua bersiap kat hotel... ramai yg ada... my family, opie, arie, wanie & adik2 dia, aizan, farah... meriah rasanye! mcm time raya je... hehehehe...

around 1.45 tgh hari, kitorg berjalan kaki ke masjid KLCC... nikah lepas zohor... sambil berjalan ke masjid, tangan & lengan dah rasa2 sakit sebenarnya... berat naw dulang hantaran ni! dulang tembaga la katakan... mana tadi nak turun hotel menunggu lif sikit punye lama... slow gile lif hotel tu! esok mesti sakit tangan ni...

masuk je masjid, family belah lelaki dah ada & also my family yg lain2... tak lama lepas tu, acara pun bermula... kadi tu mula2 bagi khutbah nikah... agak lama la! hehehehe... bila time nak akad, saye punyela nervous... hai, mcm saye lak yg nak bernikah! hehehehe... abah yg nikahkan aidil & angah... masa akad, saye tgk abah yg sama nervous... lafaz pun tak lancar & tersangkut-sangkut... hai abah, sape yg nikah ni? kalau abah nervous, pengantin jgn cakapla kan? aidil lafaz 3 kali, yg ke-3 baru sah... alhamdulillah... selesai satu perkara...

saye lak, lepas sah je nikah, air mata terus turun laju je... rasa sayu sgt... dah jadi kepunyaan org satu-satunya adik perempuan ku! rasa lain je... tak tau apa yg saye rasa, bercampur-baur perasaan tu... sedih, happy, sayu & mcm2 lagi...

lepas selesai majlis membatalkan air sembahyang... angah & aidil bersalam dengan semua org... ha... part ni memang sedih gile... tgk angah peluk mama, abah... sedih sangat2... my turn, peluk je angah lagi laju air mata ni turun... saye peluk dia erat mcm tak nak lepaskan dia... isyh... saye ni memang kuat menangis... nanti bila turn saye nanti ntah mcm mana la... :)


lepas bergambar, kitorg semua balik ke hotel... tukar baju, then rasa lapar sangat... baru teringat, saye just makan donut seketul je pagi tadi... bila tanya kat yang lain, semua pun rasa lapar... kebetulan udin nak pegi KLCC untuk print gambar angah tadi, kitorg pun decided pegi lunch kat sana... kitorg pegi beramai-ramai, 12 org semuanya & 3 kereta... saye, opie & adik2, arie, wanie & adik2, kam, aizan & farah... seronok gak sekali sekala pegi KLCC ramai2. sampai je kat sana, kitorg terus serbu burger king... disebabkan pengantin takde, makan tgh hari ni bayarla sendiri2 ye! hehehehe... aizan & farah tak pernah makan burger king sebab kat terengganu takde... so saye suggest la ape yg best, & diorg ikut je cakap saye... FYI, this is aizan's second time dtg kl & farah lak first time... so, saye sempat la bawak diorg berjalan-jalan kejap kat KLCC sebelum balik...



balik dari KLCC, semua ke rumah maksu... ada gotong-royong pack souvenir lak kat sana... settle semua pukul 10 malam, then gerak ke dewan, bawak semua souvenirs tu... bayangkanla, seribu souvenir bags nak kena bawak ke sana... tu tak campur barang2 lain lagi... punye penuh semua kereta yang ada! tengah mengikat souvenir, mama call cakap kat hall ada bihun singapore & ayam goreng. dengar je tu, semua buat keje laju je, sebab nak ke hall makan... hehehehe... semua dah lapar sebab tak dinner lagi! pukul 10 malam kitorg gerak ke dewan...










sampai dewan, tajul tgh setup pelamin & org lain pun ada nak pasang meja kerusi...lepas makan, mulakan keje sikit2 & wanie bagi briefing kat angkatan askar dia yg nak keluar nak pasang signboard kat jalan & trafic light... seronok la mcm ni... walaupun penat, tapi nampak bond between our family... semuanya bekerjasama demi nak pastikan semuanya berjalan lancar... thanks guys! love u all...



1 comment:

Fyda said...

Bz sungguh kakak pengantin..takpe, amik pengalaman..lepas ni zaff plak kan..ok lah tu! Hehehe!!!