Friday, June 13, 2008

berinai

today i'm on leave until tuesday & today also is the last day for my sister as a bachelor!!!! esok lepas zohor dia akan bernikah di masjid KLCC, insyaallah... on sunday lak, her reception will be held at Dewan Komersial Komuniti Bandar Tun Razak... so far, semuanya berjalan lancar, tinggal esok je nak rebus telur utk dijadikan bunga telur & malam after nikah, kitorg akan ke hall utk preparation... doakan semuanye berjalan lancar ye... nervous gak sebab this is our first wedding in the family...

pagi ni at 7.30 am angah ada berinai... mula2 plan nak berinai malam, tapi tukang buat inai tu pulak tak free malam, so kenala berinai pagi2 buta... saye tak berinai walaupun ramai yg suruh tumpang sekaki. tak mau la saye! nanti hilang seri! hehehehehe... ala... dlm masa 6 bulan, it's my turn lak nanti... besides angah, mama, udin & zafrie pun turut sekali berinai... semuanya excited...




inai by mumtaz, sentul





and pagi2 buta gak rumah ni dah riuh rendah! wanie, makmi, maksu, maktok, tok pah & maid maksu pun datang nak memeriahkan keadaan... hehehehe... tp bila time lunch sume hilang! yg angkatan tua2 pegi ke jusco cheras selatan tgk movie, kitorg yg angkatan muda2 jagung (bak kata zhana!) lak pegi lunch kat kari kepala ikan cheras... sodapnye makan! dari kecik saye makan kari tu sampai skang sama je rasanye...

esok pagi pukul 9.30 dah nak kena keluar ke rumah opie nak amik hantaran angah... mama opie yg buatkan hantaran angah... pastu kitorg bersiap kat hotel KLCC zone on the park hotel, after zohor terus gerak ke masjid KLCC... semoga semuanya berjalan lancar...

to my dear angah, it's a new life for u... a beginning for a new life for u & ur hubby... sedih sebenarnya nak lepas adik pompuan akak yg sorg ni... :( but i'm glad that u've found your soulmate... semoga kekal ke hujung nyawa... lepas ni buat ape pun kena fikir utk berdua... buat yg terbaik for both of u k... congratulations & may u live happily ever after!

2 comments:

suhanazainal said...
This comment has been removed by the author.
suhanazainal said...

hi zaf...suhana ni...sori sgt2 tak dpt attend majlis zafirah...ade appointment lak kat bangi hari tu. lepas tu baru terperasan yg ari tu majlis dia. so antar mak ayah je la jadik wakil ek...kem salam kat your sis n congrats!