Friday, June 20, 2008

di hari persandingan

ahad, 15/06/08... terkejut dari tido pukul 8.45 am... terus terbeliak bijik mata! alamak dah terlambat! budget pukul 9 nak keluar rumah pegi ke dewan... tapi nasib baik terjaga, kalau tak... selamat... siap2, breakfast makan nasi lemak terus keluar rumah dgn zafrie, afan & udin. mama & abah dah keluar dulu ke hotel zone amik aizan & farah... diorg stay kat sana that nite...

sampai dewan around 10, terus ajak wanie pegi salun kat area situ nak set rambut... since mama opie pun tak sampai lagi nak mekapkan mama & wanie, kitorg pegi buat rambut dulula... adalah 1 salun cina yg dah buka kat area situ... saye & wanie cuci rambut dulu... before tu adala tunjuk gambar kat amoi / nyonya tu style yg kitorg nak... tapi nyonya tu tunjuk pandai, ckp byk mcm terer... last2 bila siap, tak jadi mcm yg saye nak... punyela bengang... bodoh punye nyonya! dahla sepanjang cuci & blow rambut mulut dia tak berhenti-henti bersembang dgn kawan dia... saye mcm nak sound je suruh dia tutup mulut, concentrate kat rambut saye! saye ni pantang kalau org buat keje, tapi at the same time mulut non stop bercakap... tu yg jadi lain tu rambut! yg buat rambut wanie lak, lembab nak mampus! yg tu budak pompuan melayu... nampak sgt tak reti nak buat rambut... blow curl pun lambat je... mcm manala nyonya tu boleh amik dia keje kat salun tu? last2 bila rambut saye dah siap, nyonya tu sendiri amik alih siapkan rambut wanie... tapi tu la.. mulut still tak henti2 bercakap... dahla rambut wanie tu tebal, amik masa nak siap, masa lak berjalan... last2 pukul 12.15 baru siap! bila siap dua2 muka masam... wanie pun tak puas hati dgn rambut dia... buang duit je RM40! sampai dewan, mama opie dah sampai, terus dia make-up wanie & betul2 kan sikit rambut wanie... saye lak, memang dah siap make-up dari awal & surprisingly, semua cakap rambut tu lawa... okla, tak payah nak betulkan lagi... hehehehe...

masa kitorg sampai dewan, guests dah start datang... alhamdullillah... sampai pukul 4 petang guests tak henti2 datang sampai makanan semua abisla! souvenirs je yg tak abis, tapi setel gak bila di bagi2 kat sape2 yg nak... senang, tak payah nak bawak balik... so far, the wedding went well seperti yg di planned before... semua happy, especially angah & aidil... ramai yg cakap wedding tu antara yg terbaik diorg pernah pegi... alhamdullillah berkat preparation yg betul dan kerjasama daripada semua orang... dari benda sekecil-kecil sampai ke hiasan dewan, semuanya mendapat sentuhan dari yang pakar... hehehehe... tu yg meletop! tapi saye lak yg pening... since this wedding dah best dari semua segi, during my time kena sama or lagi best... so how aziz??? hehehehe... boleh challenge angah punye wedding? :)

more photos at http://akakzaf.fotopages.com

* thanks to everybody who involved in this wedding... especially to kam, tina, my beloved opie & family, makmi, pakki, arie, wanie, faizal, ikhwan, azrul, faiz, maksu, armand, amanda, pakcik & makcik's family, shamsul & alia's family, sobrina & husband, nenek timah, aizan, farah & semua, sape2 nama yang tak disebut di sini... tanpa kalian majlis yg bermakna ni takkan menjadi... hanya Allah swt je yg mampu membalas jasa kalian... :)

* ucapan terima kasih juga kepada semua yg sudi hadir ke majlis persandingan zafirah & aidil... especially to my lovely friends, aziz, fairuz & azli, abby & hadi, jaja, shah, johan & boy, naz, azrene & fany... love u all... muahhhssss! ~xoxo~

3 comments:

BAINI KHAIRI said...

no problem yang..ini hari angah. Aku dan hadi menanti kad Zaff & Opie pula..

Zaff said...

tunggu bulan januari 2009 ye! tapi jangan lupa date my engagement, 02/08/08... :)

Aziz Laikar said...

Seram sejuk tu ada lah... tapi konfiden boleh.. Insyaallah.. bukan nak challenge tapi saja nak over the top sket saja!!

Anyway, the wedding was beautiful!!!