Friday, May 21, 2010

hello si kecik!

on 20th May, our first appointment dengan gynae, Prof. Dr. Hashim kat Pusat Pakar UKM. perasaan? nervous & excited! elok kitorg sampai, hujan terus turun dengan lebatnya, Alhamdulillah rezeki, mcm mana rezeki kat kitorg gak. ditanya itu ini, Zaff dah pregnant masuk 9 minggu.. :D

prof tanya bila last period & within 1 second dia terus cakap, Zaff akan due on 19 December.. tererla prof tu! yela dah keje dia kan? berapa lama dia dah buat keje tu.. wah! kalau due on that date, 2 hari lepas tu birthday Zaff! that's what i told Prof Hashim, then he replied,
"boleh.. kite tepuk-tepuk dia supaya keluar lambat sikit". hehehehe

bila scan, dia tanya Zaff selalu kena senggugut ke? yup, tiap-tiap bulan.. then dia cakap,
"sebab tula U punye rahim senget sikit". selalu rahim tu melintang, tapi Zaff punye dia senget ke kiri sikit, but don't worry, takde ape-ape problem, just nanti lepas beranak susah kencing. maybe for normal birth kot.. so, kalau Zaff caeser (that what's on my mind all this while!), takde la masalah kot? hehehehe.. disebabkan rahim Zaff sedikit senget, so baby tu pun tersembunyila sikit. prof kena pusing sana sini scanner tu nak cari angle yg boleh nampak clear the baby..

first time tengok ada
"something" inside my womb, rasa terharu sangat.. macam tak percaya.. walaupun takdela nampak ape pun sebab besar biji kacang je! prof siap tunjuk mana kepala dia, mana kaki dia & the best part, kat mana jantung dia.. *sob sob*






that's my little baby.. yg dekat dengan cursor tu.. kecik lagi..


next appointment : 16th June, masa tu dah 13 minggu. all the best to us!


8 comments:

A-Y-I-E said...

congrats sis zaf

Biqque said...

i pun slalu sengugut...every month without failed...dulu tukang urut tu kata senget ke kanan...tapi doc check kata tak plak...tak paham...

harap2 ada rezeki utk i :)

nanti auntie biq belikan hadiah utk baby kecik ye!

Famila Akmar Faisal said...

congrats zaff..memang terharu kan..bile tgk baby dlm peot n dia membesar nanti..lagi seronok..itulah kebesaran allah..jg leklok ok.

Duniaku Duniamu said...

tahniah zafrina.dapat baby x lame lagik.pe2hal jga diri ngn baby tu bebaik.jgn stress klu ade masalah.ok.zafrina still sta kat sri sabah ker?

edzlin007 said...

congrats kak zaff. saya doakan yang terbaik!! semoga kandungan baby dan kak zaff sihat walafiat ya.

Nz JuDe said...

its all good babe.. Alhamdulillah, happy seeing you happy.

fiszah_pjo said...

sweet nye..tahniah mommy to be!!kak zaff stay area sri permaisuri ke

Nur said...

Another good review for Prof Hashim. My gynae masa 1st child, nampak gaya 2nd child pun dengan dia la :)