Friday, August 12, 2011

sesi berbuka puasa

last weekend, opie ada shooting filem kat Frasers Hill Jumaat-Ahad, so me abiskan la masa dengan my family. nak dijadikan cerita pulak, Jumaat malam tu me demam! badan panas sampai menggigil. kena pakai seluar panjang & sweater lagi! kesian kat saye.. dahla husband takde, demam lak & kena jaga anak sorang-sorang.. nasib Rizqy sangat behave, dia tak kacau langsung. bolehla tinggal dia main-main depan tv sambil me baring-baring kat sofa lelap-lelap kejap..

Sabtu pun still demam, satu hari lepak kat rumah je. petang pukul 4 baru keluar ke rumah parents hantar Rizqy, then me ke klinik. doc ckp tunggu esok lusa, kalau tak baik demam check darah. bukan ape risau kena denggi sebab demam menggigil & sakit kepala. dulu masa kena denggi, demam macam tula..

lepas gi klinik, demam dah ok sikit, kepala pun dah tak sakit. so, we went to Great Eastern Mall, nak berbuka kat Cozy House dengan family maksu. walaupun tak sihat, gigih nak jalan-jalan jugak ni!

asam pedas nyonya



udang sambal petai


tomyam


green curry


me & mama


4 generasi. my brother Zafrie, maktok, rizqy, mama & me


nenda & rizqy


my brother Udin, maktok & mama


chicken fillet masak sambal

dah kenyang makan, jalan kejap kat GE Mall, then kitorg pun balik. before tu nak cerita sikit, masa otw ke GE Mall, me pangku Rizqy duduk kat seat belakang. Rizqy CAR SICK! mcm org tua lak! hahaha.. comel je. muntah 3 kali! baru tau dia tak boleh duduk belakang dipangku atas riba. tapi kalau duduk dalam car seat dia kat belakang, itu ok.. kesian tgk dia muntah.. sampai keluar air je, abis semua bubur nasi yg dia makan sebelum tu.. tapi yg penting masa muntah, muka relax je.. nangis tak, ape pun tak. so bila balik rumah, me & dia duduk depan sebab takut dia car sick lagi! hahaha.

balik rumah, teringin nak makan Tutti Frutti lak. udin & mama pun tak pernah try lagi. so we went to Tutti Frutti kat Bandar Tun Huseein Onn, dekat je dgn rumah. dalam demam-demam kan? haha



me makan death by chocolate je, yg lain tak makan. tapi haritu try cookies & cream. okla, tak favor sangat. prefer chocolate lagi. then letak kacang, pisang & chocolate syrup. sedapnye!



meriah tutti frutti malam tu. org malaysia kaya-kaya makan froyo mahal!



tapi dah campur gula, dah kurang sikitla khasiat dia actually. udin ckp kat UK langsung tak campur gula. kalau chocolate tu, pahit gile!






3 comments:

Nieta Abadiey said...

halluuu....lame tak jengok blog u sis...busy:) tp skang tgh layann banyak2...love u:)

j.e.j.a.r.i. said...

setaappppp! aritu sabtu lepas makan kt Wangsa Walk. RM18..sharing wt hubby ok la kot..tak mahal sgt. just nice la utk aiskrim yg setapppp tu heheh

Zaff Zafrina said...

nieta - bz kalah PM!

pa'e - chocolate je yg sedap, yg lain tak.. :p