Friday, August 26, 2011

My Rizqy

My Rizqy Harris dah 7 bulan lebih. Ahad 28 Ogos ni masuk 8 bulan. kejap je masa berlalu. terasa-rasa lagi sakit perut kena potong & terasa-rasa lagi penat badan nak bagi dia tido masa dalam pantang dulu.. anak mama dah besar.. *sob sob*

masa 5 bulan rizqy dah meniarap. masuk 6 bulan, gigi bawah rizqy dah tumbuh, now dah ada 3 batang. masuk 6 bulan setengah, rizqy dah boleh duduk sendiri tanpa sape-sape pegang & now dah 7 bulan lebih, dia dah boleh berdiri, juga tanpa support! sangat advance kan? ntah-ntah masuk 9 bulan nanti dia dah boleh jalan. jadi mcm mama & papa ye, kitorg pun start jalan masa umur 9 bulan. :D

jugak masuk 6 bulan, rizqy dah makan solid food & I still direct breastfeed him until now. tapi dia just suka makan bubur nasi. nestum dia tak suka, unless letak dlm botol campur susu formula. so hari-hari rizqy makan bubur nasi. sangat suka dia makan! kalau lambat suap je, meraung! ataupun kalau me sembunyi mangkuk dia, cepat je nangis nak lagi. hahaha.. sangat tak sabar nak makan. kalau nak bagi dia senyap masa kitorg makan pulak, me bagi dia biskut baby pureen, so dia pegang biskut tu & kunyah slow-slow, bolehla kitorg makan dengan tenang.

now dia dah masuk walker & masa makan pun dah boleh duduk kat high chair.. cepatnya masa berlalu.. dah boleh duduk sendiri dah anak mama. *sob sob* (i get so emotionally when it comes to my son) *sob sob*

ni masa mula-mula rizqy pandai duduk. bila dah pandai duduk, tido pun nak duduk!
bila tido lak, asal terjaga terus pusing nak duduk walaupun mata tak bukak lagi. hehe



tengah makan favourite bubur nasi dia


duduk dalam walker kakak zarra punye dulu


now dah pandai main. suka sgt kalau jumpa budak-budak & tak takut dengan orang



masa ni berdiri still kena pegang. now dah boleh bangun sendiri & lepas tangan dalam 10 saat. gigih nak berdiri!


rizqy in high chair. tapi kat rumah sendiri, kitorg belum lagi beli high chair. bila ntah nak beli papa?

4 comments:

Ijah EmoTemo said...

cepat betul masa! hihi , comel je rizqy bila tersenyum tu :)

Zaff Zafrina said...

ijah - tula.. rasa mcm semlm je baru lahirkan rizqy

Ely Hasrul said...

huwaaa dh 7bln sob sob.. skin pon emo gak. part tido duduk tu xtahan lah ahhahaha.. sami dulu kan. xpandai duduk. haha.. sume dia buat tp part duduk dia skip. dia duduk bila dia dh pandai jln ntah ape2 ntah hahaha

Zaff Zafrina said...

skin - a'ah nak tido duduk.. sekarang, asal jaga je, terus pusing bangun duduk padahal mata pun tak bukak lagi.. hehe.. halamak, sami skip duduk lak ye? hahaha.. mcm-mcm perangai kan? sedih tgk anak membesar depan mata, cepat masa berlalu..