Monday, August 22, 2011

Serai @ Empire - recommended!

semalam, Ahad 21 Ogos, me berpeluang iftar dengan my besties Naz & Aziz. masyaAlah sangat seronok dapat jumpa diorg, rasa mcm tak puas je bersembang. actually semua ni tak plan pun. tiba-tiba je Naz cakap dia dah booking kat Serai, Empire Shopping Gallery Subang for berbuka dengan me. nasib semalam memang takde plan & Naz mcm tau je yang me memang nak try makan kat Serai tu.. ramai sangat yang cakap tempat tu makan best! u memang pandai baca la fikiran i BFF! sama taste! hehehe

mula-mula Naz booked table for 7, last-last sape pun takde, yg ada just me, opie & dia. then me saje tanya Aziz kalau-kalau dia free & dia ok to join! best! kalau tak, ntah bila nak berbuka sekali kan?

so, semalam me & opie keluar ke Empire pukul 5 petang. saje pegi awal, satu sebab nak order food & satu lagi nak jalan-jalan kat situ since me tak pernah sampai lagi kat situ. not bad la situ, banyak kedai & best walaupun mall dia kecik & pack sikit.






mango chicken, sangat marvelous!


butter prawn, sama je rasa dgn tempat lain


Naz jadi orang Jawa, makan nasi ambang


Opie & Aziz makan Serai Platter, ada nasi, daging masak hitam, sotong 3 rasa & ayam goreng. pun sangat sedap


this is mine! Middle Eastern Medley. ada nasi rempah & lamb shank. masyaAllah, terus terliur balik!


duta Serai! hahaha


Rizqy dengan godmother & godfather dia. :D







Serai
LG37, Empire Shopping Gallery,
Jalan SS16/1, 47500 Subang Jaya.
Tel: 03-56370706


p/s: for peak hours especially during lunch & dinner, definitely kena call & booking dulu. supervisor kat situ bagitau, selalu full, kalau walk-in susah nak dapat table.



3 comments:

Ely Hasrul said...

hepi nye rizky tuh!! bila la nk jumpa nehh

Aziz Laikar said...

best buka puasa kat sini. Makanan sedap, kengkawan hebat!

and rizqy yang ceria!

Zaff Zafrina said...

skin - raya kite jumpa

aziz - nanti repeat ye! :D