Monday, January 5, 2009

terima kasih...

alhamdulillah, berkat pertolongan semua, selesai sudah ketiga-tiga majlis perkahwinan zaff dan opie... lepas selesai segalanya, penatnya badan ni tuhan je yg tau! hehehehe... sekarang ni tak sabar nak ke langkawi esok, our flight is at 10.20 am... :)

majlis akad nikah telah pun berlangsung pada hari isnin yg lepas (29 Disember 2008 bersamaan 1 Muharam 1430 Hijrah) di Masjid Al-Ikhwaniah Taman Cheras Utama pada pukul 3 petang... nak tau cerita lebih lanjut, u all boleh ke link ni:

Budiey

majlis resepsi pihak zaff pula berlangsung di Dewan Komuniti TTDI pada 1 Januari yang lepas. alhamdulillah, lebih kurang 800 org tetamu yg hadir... terima kasih kepada barisan AJK yg tak tido malam menyiapkan pelamin dan hiasan dewan terutama sekali my BFF Aziz Laikar, Fairuz and Azli. tak tau mcm mana zaff nak balas jasa korg, hanya Allah je yg mampu membalasnya! family zaff yg byk bertungkus lumus menyiapkan segalanya... yg melayan segala karenah akak, i love u all, jutaan terima kasih tak terhingga... muah muah! buat para tetamu, kawan-kawan, para wartawan dan family lain yg sudi hadir, terima kasih banyak2. untuk semua, kalau ada terkurang terlebih zaff mintak maaf ye! kalau ada yg tak sempat bergambar atau berjumpa dan beramah mesra, juga maaf ye... cerita lanjut, jom baca kat link bawah ni:

Harian Metro

Utusan Malaysia

Budiey

bagi resepsi pihak opie, telah pun selamat berlangsung pada sabtu lepas (3 Januari) di Dewan MPAJ AU5... majlis berlangsung dengan amat grand sekali, sampai buat saye terfikir yg majlis pihak lelaki kali ini lagi grand daripada majlis pihak perempuan.. hehehehe... tapi takpe, sebab memang niat zaff pun nak adakan majlis bagi pihak zaff dgn cara sederhana tapi meriah... heheheh... utk family opie, terima kasih byk2 yg tak terhingga, majlis tu memang best dan meriah sekali... semuanya cantik terutama sekali pelamin dan meja utk pengantin makan beradap... terima kasih utk semua yg zaff tak sempat nak mention nama kat sini... alhamdulillah semuanya dah selesai, kini tiba giliran utk kami berdua betul2 concentrate dgn our new family, almaklumla sebelum ni masih busy dgn majlis yg tak selesai2... hehehehe... doakan kebahagiaan kami ye!

Latest entry kat blog Sensasi Selebriti aka Budiey

15 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
zinger tower said...

someone's comment has been deleted??
ha??
oh no!!
ape agaknye yang ditulis tu ekk??
he/she must be kutuk2 about your wedding kan kak??
sian kak zaff..
biarkan mereka.. diorang dengki tu..

Anonymous said...

HMMM...kata xkisah 'apa org keliling nak cakap pasal u' so biar ajelah.. nak padam2 kenapa takut ke or u ni memang hipo???

Lynn said...

Anonymous.. u yg hipo kot kalau tak knape guna anonymous, letak la nama u..

Zaff said...

zinger tower & Lynn... org tu comment ckp i punye majlis kelam kabut, tak teratur & dia tanya ape guna barisan pengapit yg pakai seksi2... i tak kesah dia nak kutuk ke nak ape, hati org kan lain-lain? tapi i delete sebab nak jaga hati org lain yg bersusah payah cuba SEMPURNAkan majlis tu especially my CLOSE FAMILY... ape perasaan diorg kalau diorg baca komen yg mcm tu kan? lebih2 lagi mak bapak i & org tua yg lain... diorg punye bersusah payah tak tdo mlm nak siapkan majlis i, ada org tu sedap mulut & tangan pulak mengutuk...

Zaff said...

to ANONYMOYUS, kalau u berani letak la nama u, ape barang tak letak nama? u tu yg HIPOKRIT & PENAKUT... FYI, pengapit tu i tak tau pun dia nak pakai ape sbb diorg tu tak dibayar & diorg bermurah hati nak sponsor utk majlis i... i even tak nampak pun ape diorg pakai during that day sbb mata meliar pandang tempat & org ramai yg lain... so kalau seksi pun, itu majlis i bukan majlis u! majlis u nanti tak pyh ada pengapit & kalau nak ada jugak, pastikan diorg pakai tudung labuh & jgn lupa purdah sekali ye... and i rasa u pegi ke majlis tu pun sbb dijemput, so tlg la rasa bersyukur dan berterima kasih sbb org lain merayu utk dijemput & nak pegi ke sana tau! since u dah ada kat sana & u dah tentu makan makanan yg disediakan, alhamdulillah, tapi i rasa berat nak halalkan ape yg u makan sampai mati! mcm ni punye org pun ada kan? dah la dtg ke majlis org, tp nak kutuk2 lak. tak sedar diri betul. biasala majlis kenduri kendara, mana ada yg perfect? so, tunggula majlis u sendiri nanti ye... GOOD LUCK! :))

zinger tower said...

sabar kak zaff...
=)

Anonymous said...

ye ke ada orang lain sampai merayu minta dijemput ahaks,kesian dia.
sedihnya untuk sipengapit sponsor diri tuk jadi pengapit(bridesmaid)tapi you kata you tak perasan pun mereka pakai baju apa, nak tau sebab apa sebabnya mata you lebih meliar cari sapa artis yang yang dijemput dtg atau tidak bagi menunjukkan glamnya atau tidak wedding you

Melati Putih said...

Eh byknye Anonymous... I Rasa Org lain2 ni kot...hmmm.... seksi sgt ke?

IsmethUlamRaja said...

ahahaha!!!
jadi bualan hangat la wedding u zaff!anonymous2 di atas tu org yang same ke x? haih.. mcm2 hal..camne la agknye gaya bridesmaid2 u tu?they must be tooo sexy!but well..mmg kesian la mereka if u kate u x perasan diorg.susah2 diorg sponsor diri u x perasan?so sad!so u better go thru your wedding pics.ade la tu gamba diorg so u nilai balik ape yg org2 ni ckp.
btw,its ok kot just jadi anonymous..zinger tower n Lynn tu bukan name sebenar jugak kot kan??

BAPAK said...

I dah tgk bridesmaid baju seksi nampak cheapsale bra.. Astaga.. Org Tayang takkan tak tgk.. Bridesmaid alih perhatian tetamu drp pengantin to Bridesmaid.. pandai betul org yg sponsor tu..

Zaff said...

jangan kite jadi bodoh mcm org2 yg bodoh di atas... hahahaha... Alhamdulillah... :)

Hang Kebunzahhh said...

Takpela Zaff, biasala orang kita, PHD tu ada je. ntah dia takleh nak buat wedding camtu..bising lak kan kan kan?

Yang penting, Zaff n Opie dah selamat dijabkabulkan. Dah selamat semuanya alhamdulillah. takde pape pun masalahnye disitu rasanye kan?

Sponsor ke tak sponsor, it's the thought that counts.

biaq pi la apa org nak kata, yg penting u tak aniaya org, tak cakap mengata org. lagi baik dari dok komplen sini sana, dok ngata org. panas berapi bila tengok org lain senang, selesa dan sebagainya. ntah pape ntah perangai cam bebudak. bab pusing apa org cakap mengalahkan lawyear. Lawyear kot? hehehe.

Apapun tahniah kat Zaff dan moga berbahagia dan jangan pikir sangat hal ni, biasa la tu manusia, dia tak sedar dia buat silap tapi kalau bab ngata org lain dialah yg paling betul skali. sat kena kat diri sendiri baru tau.


salams

Zaff said...

mujurla ada jugak org mcm Hang Kebunzahh.. :) thanks!

zinger tower said...

baru tak tengok 2 hari dah meriah dah comment kat post ni..
huhuhu..
only a HYPO knows how to be a HYPO aite??