Friday, January 30, 2009

my new life...

hi my gentle readers... sori ye lama tak update blog ni... bukan tak nak, tapi takde masa... like i said before, at my new home takde lagi internet connection, so tu yg susah sikit nak buat ape-ape... bila masuk ofis lak, byk benda yg nak kena settle...

my new life, as a wife tak banyak berubah selepas sebulan kami bernikah. cuma yg kelakarnya saye still try to adapt dengan masa la... kalau dulu tak kesah nak balik lambat ke ape, tapi skang kenala fikir pasal husband yg menunggu kat rumah... and satu lagi yg kelakar, selalu terlupa sekarang ni tido dah berteman... hehehehe... penah sekali tu tido tak sedar diri, memang betul-betul lupa ada suami di sebelah sampai terhantukla siku kat kepala dia! hahahahaha... punyela kelakar! kesian opie, tido terganggu... 2, 3 kali jugak la insiden tu berlaku... hehehehe...

masa bangun tido pun berubah, sekarang ni kena bangun pagi bila opie nak ke ofis. kalau saye tak hantar dia, dia akan pegi sendiri bawak kereta, then during lunch dia balik rumah amik saye & we all ke ofis sama-sama (saye masuk ofis pukul 2 petang)... tapi, walaupun dia tak nak saye hantar dia pagi-pagi (takdela pagi pun, dekat-dekat pukul 10 pagi), saye still gak kena bangun pagi, takkan la dia dah bangun kite nak tido lagikan? tak patutla macam tu... tapi yg bestnye opie ni, dia jenis tak makan breakfast, so tak yah la saye susah-susah sediakan breakfast... pernah sekali tu saye sediakan sandwich utk dia, terus dia cakap, "sayang, i tak nak makanla roti tu, i tak amik breakfast." can u imagine how i felt? walaupun tak susah nak sediakan sandwich tu, tapi terasala bila husband kite ckp mcm tu kan? tapi since saye dah merajuk, dia makan jugakla sandwich tu... hehehehe... lepas tu, memang saye tak buat dah breakfast utk dia, just sediakan air milo je, tu pun upon request... hehehehe...

hopefully, lepas ni semuanya berjalan lancar... walaupun still kekok, tapi saye try jadi yg terbaik utk diri sendiri & opie... doakan yg terbaik ye untuk kami!

5 comments:

edzlin007 said...

saya doakan yang terbaik buat kehidupan anda berdua

busyuksayang said...

at first, mmg susah...insyaallah, everything will b ok nanti...doakan yg terbaik utk u & hubby...:)

Miss_Chelsea said...

Yer... lynn pun doakan smoga Zaff & Opie bahagia hingga ke akhir hayat...

:-)

biqque said...

b4 this dah biasa tido peluk bolster, skang berebut ngan hubby plak bolster tu! haha!

nurul iman said...

heheheh..sounds gud bein "new" person..nak kawen gak laa..(",)