Tuesday, January 6, 2009

first day in langkawi



last night, saye & opie bermalam di rumah parents opie lepas jamuan kat rumah alang opie. tak ramai yg dtg just my family, makmi & pakki, maktok, paksu & maksu satu family. Family opie lak yg ada of course family alang, semua adik2 opie & parents dia, family pakdik & tajul.


Pagi ke LCCT, baba & mama hantar. Bertolak dari rumah pukul 7.45 pagi & sampai sana pukul 9. our flight supposedly at 10.20 am, tapi berlepas pukul 10.50 am. Nasib baik tak delay lagi lambat…


Touch down kat langkawi airport pkul 11.35 am, terus ke langkasuka beach resort which is dekat je dgn airport. Patutnya check in pukul 2 ptg, tapi try luck check in pukul 12, nasib baik boleh… hehehe..






Sebenarnya opie mcm tak percaya sebab dgn hanya RM520, kitorg dpt bilik besar yg ada 2 katil queen size & siap dgn kereta sewa (iswara manual je!) untuk 5 hari 4 malam… persekitaran hotel ni pulak cantik & dekat dgn laut. Malam siap boleh candle light dinner kat tepi laut lagi! hehehehe… tgkla sape yg booked? :)


Masuk bilik, kitorg lepak-lepak dulu, then boleh lak tertido sampai pukul 4 petang. Ni mesti kes tak cukup tido lagila ni! Hehehehe… Saye terjaga sebab perut lapar, then terus kitorg decided nak ke pekan Kuah jalan-jalan cari makan…


Berpandukan peta, kitorg pun pandai-pandaila cari jalan ke pekan Kuah, nasib baik selamat sampai! Lagipun peta & signboard kat langkawi ni reliable… tapi bila sampai kat kuah, tak jumpa kedai makan sebab byk yg tutup, maybe org yg langkawi ni bukak kedai malam-malam… hehehehe… jalan punye jalan, sampai la ke Langkawi Fair Shopping Mall yg dikatakan shopping complex terbesar di langkawi… so we all lunch cum high tea kat situ…:)





Lepas kenyang, ingat nak patah balik ke pekan kuah nak shopping2, tapi time dah dekat pukul 7 & kedai-kedai kat situ tutup pukul 8 malam.. eh mana cukup time nak shopping kalau sejam je! Hehehehe… so, we all ke Langkawi Legend, tapi tutup sebab construction… terus ke depan sikit, sampai ke Dataran Lang, ala tempat yg ada statue burung helang yg besar tepi laut tu… amik gambar sikit-sikit, then kitorg pun balik la ke hotel. Balik ke hotel, kitorg ikut jalan Pantai Cenang. Agak jauh dari jalan yg sebelumnya kitorg lalu, tapi saje lalu situ sebab nak tengok pemandangan malam resort-resort and also night market kat situ. Bila lalu kat situ, teringat suasana mcm kat batu feringghi, penang, tapi kat pantai cenang tu lagi byk kedai-kedai lebih kurang 2, 3 kali ganda daripada batu feringghi. Agak meriah dgn pelancong-pelancong tapi kitorg tak turun kereta pun… rasanya esok lusa la baru nak singgah kat situ…



















Sampai hotel, tukar baju, kitorg turun ke pantai… surprisingly, suasana kat situ cukup cantik sekali dgn lampu-lampu. Kitorg lepak kat attap hut kat tepi pantai & kat attap hut tu siap diorg letak lampu lagi… cukup mempesonakan dan tenang sambil lepak-lepak, menghirup udara nyaman tepi laut, bulan pun terang benderang… hehehe… esok ape plan? Nanti saye update ye!



6 comments:

biqque said...

kitorang pun dulu duduk kat langkasuka, not bad. cantik kan? jgn lupa gi snorkling tau, best sgt!

cari kedai seafood nama aisha restaurant. sedap dan murah!

dialicious said...

bestnyer..RM520 utk 4 malam seme?mane u book ni?selamat berhoneymoon...update tau..saye jeles!heheh

Miss_Chelsea said...

Syoknyer~!!!!

Enjoy ur honeymoon, dear!!

Take a gud care ok!

BAINI KHAIRI said...

lepak candle light tu baik-baik...kang kena sergah dek anjing liar :)

ps: kata-kata manusia yang pernah kena...

edzlin007 said...

wah bestnya langkawi. tak tau pula kak zaff dan abg opie ke sana, kalo tak leh jumpa (nyibuk je) hehe. enjoy ur honeymoon

Zaff said...

biqque, cantik tempat tu tapi tak leh mandi, nak mandi kena gi pantai chenang. kitorg tak jumpa pun restoran tu... tp mkn kat DiFiqa pun sedap sgt... repeat 2 kali! :)

diah, i booked thru online... kena rajin surf, dptla best bargain!