Friday, January 30, 2009

new...

i got a new baby! hehehehe... seekor kucing berusia hampir setahun. nama dia sean (or should i spell shawn?)... actually kucing ni belongs to my cousin & his wife. tapi since anak diorg sakit sampai admitted kat hospital 3 hari maybe disebabkan jangkitan virus daripada kucing (tapi sebenarnya tak pun), so diorg tak nak ambil risk bela kucing lagi... nak tak nak terpaksa la i amik bela! hahahaha... it's ok aliya & syamsul, tak burden pun, lagipun sean / shawn tu manja sangat! walaupun dia kucing jantan, tapi manja dia mengalahkan kucing betina...

so, what happened to my other kitten si nicky tu? hehehehe... since aliya & syamsul bagi saye sean / shawn tu, saye & opie pun bagila nicky tu kat haris, cousin opie... bolah lak main pas-pas kan? hehehehe... bukan ape, saye dah tak larat nak bela nicky tu sebab dia bukan anak kucing, tapi anak monyet! hahahaha... tak reti duduk diam, suka panjat sana sini, suka gigit, suka terkam & lompat atas org, suka main rambut dll... pendek kata tak berapa mesra dgn org... nak makan, nak tengok tv semuanya tak aman kalau dia ada... nasib baik haris sanggup amik dia, lagipun rumah haris rumah bawah yg ada laman luas, maybe bila jumpa tanah, nicky akan baik... hopefully... walaupun opie sedih gak nak lepaskan nicky, tapi bila dapat sean / shawn, terus jadi sayang sebab dia baik sangat... dan gemuk, sedap dukung dia! don't worry aliya & syamsul, we all akan jaga baby u all tu baik-baik & yg penting nama tak akan tukar
(bak kata syamsul jgn tukar nama dia)... hehehehe...






P/S : sean / shawn tu macam miko, kucing opie yg mati dulu... :)

5 comments:

Aliya said...

omg!!! ku sangat merindui SEAN ku... oh tidaakkk... se baek ada blog, bole gak melepaskan kerinduan... hugs n kisses to anak bongsu yekk.. :(

edzlin007 said...

comelnya sean.geram tgk

Miss_Chelsea said...

Olololoooo...

Tomeinyerrr.....~!!!

Cute sgt gmbo Sean main ngn ketip kuku tu... alalala.... comey2..

Xpela Zaff... nnt slalu2 la lawat Nicky kat rumah baru dier...

:-)

j.e.j.a.r.i. said...

anda telah di-tag

biqque said...

korang ni dpt kucing sume comel2! haah dia cam miko...eiiiii comelnyeeeee!