Tuesday, October 28, 2008

wedding tux

hello my gentle readers... i dapat byk sms yg suruh update selalu blog ni... hehehehe.. rupa-rupanya ramai yg jadi silent readers ye! thank u so much... :) so, here's the latest story of my life... sunday (19/10)... pukul 9.30 pagi saye dah keluar rumah... that day saye, opie & his parents nak cari wedding suit utk dia... sampai rumah dia dalam pukul 10, then we all breakfast dulu kat area AU5... we all makan roti canai... yum yum... sodapnye! sebab roti tu bukan roti canai mamak, tapi roti canai melayu... actually dah lama teringin nak makan roti canai melayu yg garing... so, haritu dapat makan... kalau ikut kitorg nak makan kat kedai yg biasa diorg makan, tapi dah abis, so berpindah ke gerai sebelah... isyh, saye makan dgn penuh selera sampai tak pandang kiri kanan dah! makan kat situ pun sedap, cubalah bayangkan kalau makan kat gerai yg first tu, mesti lagi sedap kan? roti canai garing dengan kuah dal & sambal banyak... isyh isyh isyh... hehehehe... sehingga menjilat jari!

tapi sebelum tu saye nak cite sikitla pasal bakal bapak mertua saye ni... masa sampai kat rumah, saye perasan yg uncle pakai t-shirt mcm lain macam sikit design dia... dah terdetik dalam hati, tapi tak mungkin kot... siap ckp kat mama opie, "wah cantik baju uncle, design baru"... aunty pun cakap, "a'ah baju brand %^~o*$"... (saye tak ingat brand ape)... bila sampai kat kedai makan, saye dah nampak ape yg saye terdetik masa kat rumah tadi rupa-rupanya betul... sampai saye jadi malu nak pandang baba opie, terus saye bisik kat opie, "sayang, i rasa baba u pakai baju terbalik!"... muka ni memang menahan gelak je... korang taulakan saye ni kalau dah gelak, lupa diri sikit... hehehehe... opie terus pandang baba dia, dan dan time tu gak nak tegur... tapi saye ckp bgtaula mama... so, opie pun bisik la kat mama dia... aunty terus tersipu-sipu & saye tau dia pun tahan gelak... sebab seingat saye, ni second time uncle pakai baju terbalik! hahahaha... bila dah duduk kat gerai second setelah beralih tempat dari gerai first, aunty terus bgtau husband dia... saye siap ckp kat mama opie, "aunty jgn gelak sebab nanti zaf pun gelak jugak"... lepas aunty bgtau, semua pakat gelak tak ingat punye especially saye sampai berair mata... hahahaha... tapi knowing baba opie, dia memang cool & kelakar... dia selamba je tak tukar baju tu sampaila masuk kereta lepas makan! hai la uncle.... hehehehe... sorila ye uncle, zaf gelak byk sgt... hehehehe... sampai sekarang masa tgh menaip ni pun, dok gelak lagi teringat time tu... :)

ok back to opie's wedding suit... mula-mula kitorg plan nak sewa je baju utk opie... first location kitorang pegi city one plaza sebab mama opie ada kenal org kat satu kedai pengantin ni, tapi kedai tu tutup... second place, kitorang ke campbell, saye tau ada satu kedai suit ni... bila pegi, pun tutup gak... isyh, hangen betul la! saye tak boleh terima betul kedai yg shopping complex boleh tutup hari ahad! padahal hari tu la ramai customer kan? so, kitorg gerak ke kedai wedding cina kat jalan ipoh, pun aunty punye contact... dah sampai sana, colour yg saye & opie nak takde, & kedai tu ada suit kaler hitam & white je... saye taknak opie pakai tuxedo kaler tu sebab nampak biasa je, mcm office wear pun ye gak... and lagi satu, semua nya bila pakai tak cantik terletak kat badan opie... yela, kata suit sewa kan?

so, difikir punye fikir punye fikir, we all decided beli gak la kain & tempah since opie pun nak suit tu design yg latest, tak mcm conventional tuxedo yg bila pakai nampak besar je... latest design sekarang kan dah slim fit punye design... jgn ingat pompuan punye coat je ikut pinggang tau! lelaki pun dah ada shape kat pinggang, so nampak la kurus & tinggi...

so, we all patah balik ke jalan tuanku abdul rahman, pegi beli kain kat sana... nak tempah lak, nanti esok lusa saye cari contact dulu... hehehehe... lagipun dah takde masa, sebab petang tu saye kena ke equatorial hotel utk appearance, something to do with SURIAfm punye survey...

DSQUARED2

DSQUARED2

DSQUARED2

Gucci


Gucci


this is Dolce & Gabbana...

this is Gucci...

this is D&G...

also from D&G...

banyak lagi yg lawa-lawa sebenarnya, tapi dah pening... please help me with the designs... which one's best for opie????

3 comments:

MyRainbowDiary said...

Pic yg ke-8 tu kot... that design nmpk very modern bg i... but Ipie is very thin.. so u kene cri design yg betl2 sesuai coz x mau la dia tenggelamdl tux tu.. huhuhu

Zaff said...

yela zaheera... i pun suka yg design tu.. anyway, thanks! :)

Aziz Laikar said...

i tak sure apa yang opie suke... But i want the D&G!!!!!!