Monday, October 13, 2008

i also got a baby...


kalau aziz ada baby, saye pun ada gak... wah! tak nak kalah nih! bukan nak berlawan, tapi to be fair sebab kite best friend... dia ada baby, saye pun nak ada gak... hehehehe..

one of my friend, kak emerilda just gave birth to her second child... it's a boy, nama dia ryan haziq... born on 6th october, atau hari raya ke-6 lepas di prince court hospital... so, last saturday, me & angah pegila tgk dia & her baby, and also bolehla beraya sekali kat umah adik kak eme di bandar kinrara 5.

that boy is so cute... badan dia besar mcm budak dah umur sebulan... sebab tu mummy dia tak boleh bersalin normal, kenala potong perut tu... hehehe... saye & angah diberi peluang tgk video masa kak eme dalam OT... video tu husband kak eme, abg muhsin yg amik... uish, ngeri! tgk perut kena belah & tiba-tiba nampak kepala baby, then nurse pegang leher baby tu terus tarik keluar dari perut! mcm tarik anak patung je.. hehehehe... masa nurse tu tarik baby keluar, memang nampak baby tu besar, 3.3 kg... isyh isyh... tu la... tak pasal2 kena potong perut mummy dia! hehehehe... but, totally worth for abg muhsin & kak eme especially, penat usung baby dalam perut 9 sembilan, and this time kak eme ckp berat dia naik 20 kg masa pregnant, bila keluar baby, dia comel sgt... Alhamdulillah... welcome to the world boy! congratulations tu kak eme & abg muhsin...



me & angah dgn kak eme & her first child



angah amik berkat... hehehehe...

my mum tgk gambar ni dia tanya berapa bulan baby ni... hehehehe... dia ingat dah lama kak eme bersalin, padahal baru 5 hari...

2 comments:

Aziz Laikar said...

Masyaallah.... Sungguh comel baby tu.

Whoa... I jadi Daddy, dia pun nak jadi Mummy gak.... Hehe... tak pun "Umi"?

Zaff said...

kite kenala sama laling... :)
mummy tak, umi pun tak... ibu atau mama? ok???