Sunday, October 12, 2008

antara yang berlaku sebelum tiba raya


1st event was the Jom Balik Raya@Suria... sebenarnya utk pelepasan bas bagi pemenang2 yg dapat tiket bas balik kampung secara percuma... kitorg kat SURIAfm ada buat contest dan diorg ni la pemenangnya... tak payah pening2 cari tiket bas, kitorg bagi je free... selain SURIAfm, pihak lain yg terlibat ialah Mydin, Pos Malaysia, Halagel & Brands. so 27 september lepas, kira-kira 4 hari sebelum raya, semua berangkatla pulang ke kampung... pusat pelepasan bas ada 3 tempat iaitu kat Mydin Mall USJ, Pejabat Pos Dayabumi & Hentian Bas Jalan Duta. saye diarahkan pegi ke Dayabumi mula-mula, tapi tukar dgn Naim ke Mydin Mall USJ. bukan ape, takut nak ke area dayabumi pagi-pagi buta (pukul 9 kena ada kat sana), lagipun sorg2 & saye tak berapa familiar area tu... so, inilah dia gambar-gambarnye...


balik kampung... siap nyanyi lagu sudirman nih!



tak dapat balik kampung & tak dapat naik bas, bergambar dgn bas pun jadilah!

vivi, me & sham


2nd event pulak malam 27 september tu... kitorg semua satu family yg ada kat kl berkumpul kat The Chicken Rice Shop, Great Eastern Mall utk majlis berbuka puasa & celebrate birthday my cousin, Armand yg berusia 13 tahun... seronok rasanya bila dapat berkumpul mcm ni dgn semua family besar saye kat kl ni... btw, siang tu jugak lepas balik dari Mydin Mall USJ, saye gi salon potong rambut... hehehehe... tak banyak pun, adala dalam 5, 6 inci!

ini meja barisan pertama...

ini lak meja barisan kedua... pendek kata aritu restoran tu kitorg yg punye!

me & my family with the birthday boy

wani, hannan, maksu, paksu, amanda & angah

ni keadaan selepas makan & sebelum potong kek!

my beloved parents

the cake... tapi rumput dah rosak... hehehehe...

semoga panjang umur to armand...

thirteen year old boy, tapi bila join kawan-kawan opie masa main paintball, org ingat dia dah tua! hehehehe... sebab badan dia besar & tinggi




last event sebelum raya, on sunday 28 september... saye ke Carrefour Klang utk crossover eksklusig dgn krew Suria Wheels... saye kena interview sorg pelanggan Carrefour yg naik perkhidmatan bas percuma Carrefour & also join Bard & Shahril (krew Suria Wheels) bagi hadiah kat sesiapa yg ada kat depan pintu masuk Carrefour Klang tu... okla, sempatla merasa pengalaman jadi krew Suria Wheels jap... and surprisingly, ramai yg tau about SURIAfm and also about me & my segment (nak dapat hadiah tu diorg kena jawab soalan!)...

bard tgh menyusun goodie bags

dah start dah sesi soal jawab





semua tgh concentrate kat saye nak menang cd tu!

ha... semua nak jawab mcm mana nih? hadiah ada satu je?

3 comments:

Hilmi Jaafar said...

kalau ada event cani saya nak ikot blh tak agak2......saya nak buat profile laa

Zaff said...

boleh ikut! tapi jadi my official photographer... ok? hehehehe...

Mohd Hilmi said...

ooww...no prob blh jek...janji dapat ikot