Monday, October 13, 2008

jalan-jalan di nilai 3


semalam hari ahad, since saye free this weekend, saye dah plan dgn aziz nak gi nilai 3, nak beli souvenirs utk tetamu for my reception nanti... dah tak lama ni, lagi 2 bulan setengah je... :)

mama memang nak ikut sekali sejak dari hari saye bgtau dia, tiba2 lepas lunch, abah pun ckp dia nak ikut gak... okla, since wanie & fairuz tak jadi pegi, so takpela abah ikut. the more the merrier... blh dpt 2, 3 opinions nanti...

aziz sampai rumah saye dalam pukul 2.20 petang, setelah sesat (again???)... hehehehe... boleh pulak masuk salah lorong siap parking kereta semua... nasib baik tak pegi ketuk salah pintu rumah... hehehehe..

then, we all terus gerak ke nilai... on the way ke sana, hujan punye lebat... hai, hari-hari hujan. sabtu lepas saye & mama ke masjid india beli kain pun hujan sampai basahla kitorg redah jugak hujan dari semua house ke jakel! :)

sampai nilai, tak tunggu lama terus menjelajah dari satu kedai ke satu kedai cari apa yg diinginkan... niat di hati nak cari souvenir mcm yg saye nak (siap bwk sample lagi!)... diorg boleh buat tapi harga dalam RM8! uish.. nak bagi org sampai RM8? tak payahla... masuk 2, 3 kedai, last-last ke kedai yg aziz kenal baik dgn staff kat situ.... discuss punye discuss punye discuss, akhirnya dapat gak souvenirs tu dgn harga yg cukup berpatutan, at least within the budget... walaupun tak dapat mcm ape yg saye nak, tapi bentuk dia lebih kurangla & saye puas hati... tapi tula, souvenirs lain, banyak yg saye berkenan semuanya mahal sgt... tula susah kalau taste tinggi sgt! hehehehe... tapi nak sedapkan hati jugak, ada satu jenis tu saye berkenan sgt-sgt, saye beli la gak utk bagi kat VIP dalam 50 set... walaupun a bit expensive, tapi takpe asal hati puas... hehehehe...


aziz dgn muka comel dia (comel ke???) tgh pegang antara souvenirs yg berkenan di hati...

sebelah aziz tu nama dia novi, staff kedai ni... novi ni sikit punya bagus & baik... dia dah kenal aziz, so senang sikit kitorg tawar-menawar...

aziz tgh berdiscuss dgn my financial controller... hehehehehe...

last discussion sebelum pack & bayar... saye tak ingat kedai ni nama ape, tapi semua staff dia bagus sgt.. ape yg kite nak, semuanya boleh dibuat... tak mcm separuh kedai, yg bile kite mtk tu takdela, abisla, tak boleh buatla...


dalam minggu ni ada 2, 3 benda yg buat hati saye senang... first, saye & opie dah dapat rumah utk kitorg stay lepas kawin... since opie keje kat astro, so we decided to stay at bukit jalil, and kitorg dapat rumah kat jalil damai apartment... senang dia nak ulang alik ke rumah amik saye. pagi dia ke ofis dulu, during lunch time dia balik rumah amik saye & saye hantar dia ke ofis balik sebelum saye ke ofis... saye kan masuk ofis pukul 3 petang? hehehehe.. so rumah tu dalam bulan 11 dah dapat kunci & bolehla memulakan operasi mengecat & membeli perabot... :) tak sabar rasanye! :)

second, souvenirs utk tetamu pun dah settle and third, quotation utk pelamin pun dah dapat... alhamdulillah, semuanya under control & within the budget... berkat pertolongan my dear aziz gak... thank u darling!

5 comments:

Aziz Laikar said...

Comel ape nye? Nampak tak bawah mata tu dah serupa panda? Hahaha..

Anyway, it was fun jalan2 kat sana. Nanti kita gi shopping curtain pulak k?

Zaff said...

ok itu harus! angah pun nak ikut gak... opie ckp curtain yg belang2 hitam putih tu cantik. dia tanya nape tak beli siap2? hehehehe... kenala tunggu dia kan? sebab... dia yg kena BAYAR!!!! hehehehe..

Aziz Laikar said...

Hehhe... ok. Kita bawak semua skali..

Memang cantik curtain B&W tu... Tapi aku memang setuju dgn cadangan untuk membawa tuan punya badan ke sana untuk decide... better korang decide sama2...

hehehe... Dia bayar? whoa... nak tukar curtain jugak lah.. muahahaha

AiZa'S said...

hello zaff,
ni aiza lar..how R U? slamat hari raya..wahh dah bz buat preparations ya..hope evrthing goes well..:)kim slam maknjang n family

biqque said...

bukit jalil? ha dekat dah tu ngan umah i kat puncak jalil. hehe.