Thursday, May 29, 2008

kezutan demi kezutan

arini still cuti lagi... so boleh la bermalas-malasan lagi kat umah... tgh tido terdengar afan menjerit kat hall... ingatkan kawan2 dia datang amik dia kat umah nak keluar... dok jap dengar pintu bilik ditolak... ha... ni mesti afan nak bgtau yg dia nak keluar... tapi tiba-tiba terdengar suara org lain yg panggil saye.... terus la bangun terpisat-pisat tgk sape yg masuk bilik. still tak perasan lagi sebab still blur & mata lak kan rabun tak pakai spek... gosok-gosok la mata... sape la yg masuk??? memang tak perasan sebab bilik saye gelap & org tu lak pakai baju hitam... la...!!! rupe-rupenye udin yg balik! masyaAllah... bila masa lak dia sampai! kata balik 5 jun... dalam still terkebil-kebil melompat peluk dia... yaAllah boleh lak buat surprise dia ni!

udin is my brother yg study kat newcastle, u.k... dia bgtau kitorg sume yg dia nak balik 5 jun... cuti 3 bulan, sambil2 tu utk wedding angah & also my engagement... tapi surprise!!! memang terkejut gile la tgk dia depan mata... hai la adik ku... kurus benar kamu! kurus gila2... kesian... duduk sana tak makan ye? hehehehe... takla, dia diet katanye... tanpa cuci muka & mandi... terus saye keluar bilik, bersembang bagai nak rak dgn dia... pastu dia ajak lunch, lapar gile katanye! so, kitorg gi the gardens, mid valley... dia pun tak penah pegi lagi sana... boleh jalan2 gak... jangan tak tau... dia ni OKB tau... hehehehehe... sebab balik kl tukar duit pound ke duit kite... tak kaya? sampai sana je, kitorg lunch dulu kat amarin heavenly thai, mid valley...



ikan kerapu masak thai sos, my favourite... everytime ke amarin, mesti order yg ni..


beef green curry... yummy yummy yummy...


cuba tengok... sape abang sape adik? udin lagi kecik dari afan tau... makan hati afan tgk abg dia lagi kurus dari dia!

ni favourite udin. chicken feet kerabu... makan kaki ayam???!!!


udang masak butter

then, patah balik ke the gardens, jalan-jalan cuci mata... dia punyela excited dapat jalan2 kat situ... seronok tgk designer boutiques yang top kat europe dah ada kat kl... puas la ikut dia masuk butik ted baker, club monaco, ck, guess & byk lagila... FYI, my brother ni gile berfesyen... tanye je ape jenis fesyen, sape designer, sume dia tau & sekarang ni dia tgh gile pakai barang2 ted baker... cakap je ape, sume barang2 ted baker dia ada dari baju, seluar, kasut, bag... gile kan? still study tapi dia boleh beli barang2 tu sume... katanye kat sana barang2 branded still murah compared to here... lagipun duit scholarship dia banyak... so adala lebih lepas tolak sume expenses bulanan..

lepas puas jalan, kitorg lepak kat starbucks since saye ngan dia tak minum2 lagi lepas makan tadi... udin pun sama mcm saye, minum setengah jam lepas makan... tgh minum2, mama call afan. udin remind afan jgn bgtau mama yg dia dah balik, nak buat surprise lagi la tu! hehehehe... lepas minum kitorg pun balik, nak mengelak jem org balik keje jap gi...

sampai umah, saye masuk toilet nak cuci toilet, cuci rambut & mandi... elok je lepas mandi mama balik... udin tak sempat lari masuk bilik, terusla melompat depan pintu surprise kan mama... apa lagi! punyela terkejut dia sampai terus menangis kat porch. tak sempat masuk umah pun! hehehehe... ape la mama ni... org balik jauh2 dia nangis lak... bukannye happy... owh... menangis kegembiraan la... hehehehehe... mama punyela terkejut sampai terketar-ketar tangan dia... dia cakap nasib baikla dia takde sakit jantung. kalau tak... selamat! saye tak sempat nak amik gambar mama menangis kat porch, tapi ni ada gambar mama sambung lagi menangis dalam umah... hehehehe...


tawa dalam tangis


ok, mama dah settle... sekarang kitorg tunggu abah lak balik... sejam lepas tu abah sampai umah. this time around, udin sempat lari masuk bilik... bila abah jejak je kaki kat pintu, udin pun keluar... tapi dia tak perasan lagi... saye cakap, "surprise!" banyak kali, dia lak dok tgk saye... agaknye dia ckp buang tebiat ke ape zafrina ni... hehehehe... sampai saye cakap, "abah tgk akak buat ape? tgk la kat belakang tu..." dia tgk2 je belakang, terus dia pun melompat terkejut tgk udin ada kat situ... hehehehe... kelakar la abah ni... lambat tangkap! hehehehe...


mata abah pun berair... eleh ckp org! saye pun ape kurangnye masa peluk udin tadi. bukan setakat berair, dah meleleh pun, tapi pandai cover line... hehehehe...


malam, saye tak sempat nak tunggu buat kezutan utk zafrie & angah sbb saye keluar... pegi mana ek? tunggu next entry ye... ;)

2 comments:

pa'E fm said...

wak..asl xde gmbr bgn tido dgn mata terpisat2 tu...
camne ekk 'terpisat2' tu...

Helmi Razali said...

ha ha, zaff dipanggil udin rupenyer kat rumah. belh la kitorang sakat ko lepas ni. :)