Sunday, May 25, 2008

content code briefing


rabu, (21/05/08)... pukul 10 pagi ada content code briefing kat grand season hotel... saye keluar umah pukul 9.15 pagi, tapi sampai ofis tepat pukul 10 pagi... melilau cari parking, ingat nak parking kat tepi2 jalan depan ofis je sebab lepas briefing nak pegi ttdi, bayar booking dewan utk my wedding. tapi sampai2 je dari jauh dah nampak cik2 dbkl yg ligat menyaman semua kereta yang parking kat line kuning tepi jalan. nak tak nak masuk la parking india kat tepi tu, bayar RM6... naik jap ofis tinggal laptop, then berjalan ke vistana. dari awal tau briefing kat grand season hotel, siap tulis kat white board. sampai arini, tuah call bgtau briefing sebenarnya kat vistana... ermmm???? siapa yg silap atau tak alert????

masuk dewan kat level 3 vistana hotel, briefing dah start... briefing by executive director CMCF... dengar je la sambil buat2 benda lain ape yg patut... saye tgk yg lain pun sama je... hehehehe... semua macam berada di dunia sendiri... sebab ape yg di briefing kan nye rasanye macam dah tau dari dulu. dia ulang balik je untuk ingatan kitorg, orang yg bekerja dalam bidang penyiaran... just briefing pasal ape yg boleh & tak boleh dibuat, apa yg boleh dicakap dan tak boleh cakap bila nak on air & buat skrip untuk promo, advertisement, PSA dll... lagi pun apa yg dia cakap semuanya ada dalam buku yg kitorg dpt free... sambil2 tu ada disediakan makan2 gak. adala mihun goreng, kopi & teh, sandwich... abis briefing dalam pukul 12.30 tgh hari terus keluar dewan. saye org yg kedua masuk lif selepas abg sazali... hehehehe...

kusyuk nau zizi! sms kat gf la tu!


dengar je la bedah oiii!!!!


meja ku yg penuh dgn barang2... buat2 busy...

ni dah sangap la ni!


me & shahnaz takde keje...






amik opie kat the curve dulu sbb dia ada meeting dgn client dia kat situ... then kitorg terus pegi dewan pusat komuniti ttdi. nasib baik sebelum tu saye dah call dulu tanya masa lunch ada org tak kat ofis... sampai je, staf tu memang tgh menunggu... saye bayar RM300 untuk booking dewan tu. my reception will be held there on 01/01/09... :) sebenarnya malam tadi ada staf dari dewan tu called mama bgtau suruh kitorg bayar booking cepat sebab dah ramai yg tanya dewan tu masa tarikh yg saye nak guna tu... so, utk elak kesulitan & kekacauan dia ckp better bayar dulu, tu yg saye pun terus pegi bayar tu... masa tgh bayar tu pun, staf tu cakap ada yg mempertikaikan kenapa kitorg boleh letak nama dulu tapi tak bayar duit booking... maybe kalau ikut org tu, dia nak bayar terus & cancel nama saye... nasib baik staff dewan tu jujur... dia ckp kat org tu, yg saye dah booked awal, ape2 hal kenala tanya dulu whether kite still nak pakai ke tak dewan tu... so, sekarang dah senang hati... tunggu 3 bulan before majlis kena bayar full...

settle kat ttdi, kitorg pegi lunch kat one utama... then saye pun terus masuk ofis balik utk on air pukul 4 petang...

1 comment:

Nz said...

Hahaha...i was about to post abt the content code briefing we attended at Vistana!! Together with pics and all...tapi , cik Zaff kite ni yg dulu update her readers about the briefing hehehe...

For you zaff fans out there, cik zaff ni memang tak sah kalau jalan tak bawak camera..which is good because a picture can tell a thousand stories!!

I still owe my blog our pics kat bubba gum & others....hehehe my MALAS MODE ONNNNNNN!!


Luv ya babe!!