Sunday, February 7, 2010

rutin bertukar

dah nak masuk sebulan Zaff on air malam, pukul 8-11 malam. perubahan masa ni, ada yg ok, ada yg tak.. yg ok, siang byk masa free, blh buat byk benda & lagi satu boleh diet, sebab tak makan malam. abis keje, terus balik umah tido.. yg tak oknye, dah tak blh nak dinner dgn kawan-kawan, husband & family. kalau dulu, abis keje pukul 8 malam, sempat lagi nak lepak-lepak, tapi sekarang? nan hado!!! kena tukar rutin, kalau nak lepak, jumpa time lunch, tapi setakat ni belum lagi, nak-nak lak macam malas je nak keluar tengah-tengah hari buta.. sekarang, my husband masih lagi tak keje (dia bekerja sendiri), ok la, tapi bila dia dah start keje nanti, alamatnya jumpa tengah malam jela.. dia balik keje, Zaff lak keluar nak pegi ofis.. sabar je la kan?

tapi satu lagi yg menjadi kepayahan sekarang ni, bila time lunch. kalau dulu, tak risau sebab boleh lunch kat ofis. tapi sekarang, bila bangun je tido, dah terfikir ape nak makan lunch nanti. mana nak fikir utk diri sendiri, nak kena fikir gak utk husband sebab dia still ada kat rumah.. dah la tak pandai masak & malas nak masak, kena la gak keluar kat area-area rumah pegi lunch atau order delivery je.. Zaff ni punye style kalau dah keje malam tu, siang kalau boleh malas nak pegi mana-mana. tapi kalau tak keluar, alamatnye makan jela ape yg ada kat rumah.. huhu.. ke sekarang ni masanya KENA belajar masak????? OH TIDAK!!!! :P

2 comments:

biqque said...

hahahaha pe lagiiiii, praktis arrr... :D

Zaff SuriaFM said...

alamak!