Tuesday, February 23, 2010

Hari Sabtu ke Jitra

Sabtu & Ahad lepas, Zaff & Opie dua-dua outstation. Zaff busy dgn SuriaFM Rancak Tour, Opie lak ke Gurun untuk paintball big game. kitorg berdua pegi ke satu negeri, tapi berlainan daerah.. boleh?? :)

Sabtu, geng SuriaFM ke Jitra, show di Jitra Mall pukul 3 petang. pagi tu call time pukul 6.30 pagi di ofis.

malam sebelum tu, abis je on air & recording untuk Suria Baik Banget, Zaff terus balik, sampai rumah pukul 12 tgh malam la gak.. Opie dah takde, dia dah ke Gurun terlebih dahulu. dah packing, mandi & berinternet, boleh lak tak boleh tido walaupun kugagahkan jua tido.. last-last memang tak tido sampaila time nak gerak ke ofis..

on the way ke ofis, Myra call kata dia dah sampai (untuk pengetahuan korg, Myra selalu jadi org terawal sampai), bas takde lagi. hahahaha.. biasala tu kan? dalam pukul 6.40 am Zaff sampai, bas still takde lagi, tapi tak lama lepas tu bas pun sampai. perut lapar gila sebab tak dinner, Zaff breakfast minum Milo kotak & bun kelapa beli kat 7-11 & bersiap sedia nak tido je dalam bas kejap lagi..

by 7.30 am kitorg gerak ke Jitra.. as i said before, memang Zaff tido je dalam bas walaupun takla nyenyak sgt. tapi sebab dah tak tido dari malam kan? iTouch dah ready, telinga dah disumbat dgn in-earphones, memang tak dengar ape.. Zaff just turun bas untuk ke toilet, selebihnya tido je.. sedar-sedar dah sampai Jitra, time tu pukul 1.30 tgh hari.. kitorg lunch kat Restoran Amer Amera, then terus ke Jitra Mall..

kat Jitra Mall, the crowd was so & so.. ramai, tapi tak berapa happening, tak bising & kecoh-kecoh macam kat tempat lain.. maybe org Kedah ni malu-malu kot? macam Zaff! hahahahaha.. but the show was great & artis pun performed best..

penyampai SuriaFM sebelum show start





abis show, ada high-tea kat Jitra Mall. around 7.30 pm, kitorg bertolak ke Taiping.. on the way ke Taiping, sambung tido lagi.. gilelah! punyela penat rasa! jangan malam kang tak boleh tido dah.. :P

sampai Taiping dalam 9 pm lebih, kitorg checked-in kat SSL Traders Hotel. Zaff sebilik dengan Myra. bilik hotel tu sangat cantik! me so adore dgn deco dia walaupun simple.. i'm loving it! malam tu, yg lain turun makan, tapi kitorg tak join, just lepak kat bilik tgk drama kat TV3 tu & Rachel Ray. around 1 am tido. zzzzzzz..




SSL Traders Taiping. dari luar simple je building dia, tapi bilik best!


1 comment:

edzlin007 said...

eh lawanya bilik di taiping tu. lapang dada tgk.

hehe yg di jitra tu saya pun rilex je tgk. mmg org kedah agak malu2 sikit.hehe. terima kasih korang sudi datang utara.