Tuesday, February 16, 2010

Aktiviti di V-Day

Happy Valentine’s Day! Tapi Zaff & husband tak penah pun sambut.. satu dah hukumnya haram dalam Islam & satu lagi sebab takde ape yg specialnya V-Day tu.. nak tunjuk kasih sayang, tak payah tunggu on certain-certain day, hari-hari boleh berkasih sayang. Nak-nak lak bila dah kawin, lagila takde batasan masa.. kan kan kan??? :)

On that day, kitorg bangun lambat sebab kepenatan malam sebelum tu ada jamuan makan. Lunch kat rumah je, Zaff goreng ayam & kitorg makan nasi ayam bekal jamuan malam tadi.. :)

Lepas lunch, ntah mcm mana, boleh lak ngantuk lagi! Zaff sambung tido sejam lebih. Hehehehehe.. pantang cuti kan? Hehehehe..

Petang pukul 6, misi untuk berjogging bermula.. dah seminggu plan, aritu adala nak pegi jogging pagi, tapi boleh lak terlajak tido.. So, Ahad tu kitorg pastikan yg kitorg akan berjogging kat Taman Bukit Jalil tu.. Zaff first time pegi ke situ, Opie dah 3, 4 kali.. besar gak taman tu, complete semua kemudahan – tandas, surau, tempat exercise, children playground, tasik, monyet & babi hutan! Hehehehe..

Orang ramai kat taman tu, sebab cuti kan? Tapi surprisingly, orang Cina pun ramai! Diorg ni tak raya ke? Dahla first day CNY.. Agaknya sekarang ni value beraya dah kurang kot?.. Macam raya kite jugakla, ramai je yang beraya kat shopping complex kan?

Lama tak jogging, tapi bolehla bertahan sejam sampai pukul 7, rasa segar sikit badan.. tapi esok gerenti sakit-sakit badan.. huhu..

Lepas tu, Zaff & husband pegi minum-minum sambil dinner terus kat restoran mamak kat area rumah kitorg.. Zaff memang tak makan malam, mcm mana pun akan pastikan makan sikit sebelum 8 malam, kalau tak lapar lak nak tunggu esok.. But after 8, no more food..

Balik je rumah pukul 8 malam, tiba-tiba rasa nak swimming a.k.a berendam lak! Dah.. ku paksa suamiku ke pool! Hehehehe.. Sangat sedap berendam lepas berjogging, nak-nak lak sekarang cuaca panas..

After half-an-hour swimming, acara seterusnya? Layan HBO, tengok Madagascar : Escape 2 Africa.. pukul 10 malam, dah ngantuk, tapi tak nak tido.. tiba-tiba, I got an idea, “Sayang, jom gi Genting?” Hahahaha.. kalau Opie ikut gak, dia memang suami mithali la.. dekat pukul 12 tgh malam, nak pegi Genting???? hahahahaha..

3 comments:

Ely Hasrul said...

ya allah zaff mlm tu pon dlm kul bape ntah papi ajak naik genting.. bosan katanye.. seb beik skin bolayan hahahahhaa

tapi betoi la skang mmg panas.. xtahan tul..

biqque said...

genting? bertuah badan! i mintak gi danau kota pun tak dapat! :D

edzlin007 said...

ahaha so pergi genting tak?

hmm..chinese selalunya drg yg penting makan besar je...lepas tu dah biasa je kembalinya.