Tuesday, October 27, 2009

Ewah Ewah 2

lepas hari sebelumnya berhempas pulas di rumah melayan tetamu datang beraya, Isnin (19 oktobe), saye dah kecapekkan nak ke ofis, so terus amik MC! hehehehe.. tapi walaupun MC & dgn harapan nak lepak kat rumah, harapan tinggal harapan.. petang tu pukul 5, kitorg ke Studio Media Prima kat Glenmarie utk rakaman program Ewah Ewah.

second time saye & tuah join ewah ewah ni. musim lepas, kitorg jadi juara & dapat banyak hadiah menarik..

kali ni, para peserta semua terdiri daripada penyampai radio - Zaff & Tuah (Suria FM), Fafau & FBI (Hot FM), Adi Fashla (Era FM) & Khairil (Sinar FM).. tapi kali ni, saye tak berpasangan dgn Tuah, saye dipasangkan dengan Adi & kitorg kalah ke menang? hahahahaha.. tunggu.. :P

tapi sebelum tu, saye & opie agak excited nak ke studio Glenmarie tu, sebab situlah tempat kitorg mula-mula kenal! hehehehe.. dulu studio tu merupakan ofis & studio ntv7 sebelum diorg dibeli oleh Media Prima.. lepas Media Prima beli, semua pindah ke Sri Pentas & tempat tu just tinggal studio je.. opie dulu keje kat ntv7 & saye lak praktikal kat situ tahun 2004.. so, kat situla boleh dikatakan tempat berputiknya cinta.. hehehehe.. *blush blush*

ok back to ewah ewah.. saye sampai paling awal, tak lama lepas tu Adi sampai, Khairil & Tuah next, Fafau sampai dekat-dekat pukul 7 sebab dia FBI kena jadi tuan rumah open house Media Prima & FBI paling last sekali sampai, ngam-ngam sebelum recording start. mcm saye bgtau tadi, this time saye tak berpasangan dgn tuah sebab diorg pisah-pisahkan kitorg supaya nak nampak yg kitorg ni baik dgn semua radio.. :P

tema kali ni - pirates.. game mcm biasa ada 3 games. first round game ala-ala win, lose or draw.. sorg kena lukis, sorg kena teka ape benda yg dilukis.. team saye, Adi lukis, saye teka. mula-mula geng saye & geng oren (Fafau & Khairil) seri, tapi bila ada bonus round, kitorg menang! punyela riuh rendah! almaklumla semua suka bercakap, mana tak kecoh?




iwith Kak Kelly, executive producer


kodok.. kintel!

artis undangan - Deja Moss

selepas menang satu round.. kodok, kintel!

second round, game agak mencabar sikit.. tengok dulu gambar kat bawah ni..

gile nervous masa pakai benda alah tu! apela kitorg kena buat utk second round..

mcm nak buat flying fox pun ada gak.. mcm nak naik basikal pun ada gak!

kat lantai tu ada plastik, letak air sabun..

kitorg kena amik bola kat hujung tu, then masukkan dalam bekas kat tepi kitorg..

and the game begins..

gile! punyela seksa nak amik bola dlm bekas biru tu! lantai licin gile, tali kat belakang kitorg lak ketat gile nak tarik..


atas bantuan nabil yg tarik tanganku (jahat tak host tolong peserta?), dapat gak la bola tu! kalau tak.. hmmmm... ada masa, fafau pun tolong saye gak, so kitorg dapatla 4 bijik bola je.. sorg 2 bijik.. saye ada gak try-try berdiri, berani mati ni! last-last tergolek gak! sakit lutut ku! hahahahahahaha.. round ni Tuah & FBI yg menang, diorg dapat amik 15 bijik! tak aci, diorg dua-dua lelaki! hehehehe.. fafau & khairil pun dapat amik 4 bijikje.. seri lagi dgn kitorg.. hehehehe..

last round, kitorg diberi beberapa huruf yg ntah ape-ape ntah, then kena buat seberapa banyak perkataan dlm masa 60 saat.. round ni pun, saye & adi kalah.. otak dah tepu sebab penat open house semlm & penat main game sebelumnya tadi.. game yg second tu betul-betul mencabar, lutut dah lebam, leher & tangan pun sakit.. kaki jadi menggigil-gigil.. sbb tu kitorg kalah tu! hehehehe..

ewah ewah musim kali ni takde bonus round mcm yg saye join last season.. so, setelah dikira-kira markah, group saye 75, Tuah & FBI 80, Fafau & Khairil 85.. dan juaranye.. dah tau la sape kan? tak aci! kak engku geng Sinar FM & dulu serumah dgn fafau kat shah alam! hahahaha.. ala, kalah nipis je! tak heran! hahahahaha.. tapi sebenarnya kan, kitorg kalah sebab kena badi Adi kot, sebab sebelum game dia ada ckp, dia selalu kalah kalau masuk ape-ape game! huh?! :P

1 comment:

edzlin007 said...

haha sian abg adi tu. masin mulut rupanya. nak sgt tgk siri ni.

akak zaff dah cite abis dah...hehe, tp tetap ku tgk nanti