Monday, October 26, 2009

Happy Deeparaya

kaum India yang beragama Hindu sambut Deepavali pada 17 Oktober lepas.. tapi saye & family pun sambut gak! hahahahaha.. ni ala-ala sambutan Deeparaya la.. hari Ahad, 18 Oktober saye buat makan-makan untuk family kedua-dua belah pihak.. lagipun, sejak kitorg kawin, family semua pun tak penah dtg lagi ke rumah kitorg.. disebabkan rumah kecik, kenala buat 2 sessions.. siang untuk family opie, malam lak untuk family saye.. kalau buat serentak, mau roboh rumah ni! hehehehe.. jamuan start pukul 3 petang, parents opie sampai dalam 2.30 pm bawak makanan! hehehehehe.. semuanya di order from MIL.. ada yg dia masak, ada yg dia pun order kat kawan dia.. saye hanya buat ape? buat air je! okla kan drpd tak buat ape-ape langsung kan? hehehehehe..

nasi ayam, ayam goreng berempah, fishball soup, udang butter, sambal sotong, fruit tartlet, cheese tart, pizza, fruit pudding & air rootbeer


kesian my FIL sakit perut.. siang tak ramai sebab family opie ramai yg takde

my MIL & BIL

my nephew.. nak makan pun pose kan?


baik punye makan pizza! hehehehe

pendengar setia Suria FM, Salman, K-rul, Faiz & Akim. geng-geng masa pegi APM, Jakarta. diorg dijemput sebab masa saye buat makan2 utk kawan2, terlupa nak jemput diorg ni..

start pukul 8 mlm, dah ramai yg dtg. tgkla mcm mana punye full my house!

me with MIL, org kuat wedding kitorg - wazi, taj & abah.. sebelum diorg balik

makmi, maktok, wanie, angah (my sister) & aidil (my BIL)

my BFF yg tak tau malu nak dtg gak jumpa my family! hehehehe.. last week dia pg Bangkok, tu yg nak join gak this time punye makan-makan..


sebelum kitorg ditinggalkan & kena kemas rumah berdua je!

sebelah malam, almost semua my family datang.. thanks to all.. settle semua nearly 11 pm.. punyela penat badan especially kaki sebab banyak berdiri.. tapi tetap kugagahkan jua mencuci segala pinggan, mangkuk, gelas & periuk-periuk.. the next day, saye MC sebab dah tak larat nak keje, tapi petang tetap keluar, kena ke Studio Glenmarie untuk recording program Ewah Ewah, walaupun sebenarnye.. tak daya!

2 comments:

edzlin007 said...

fuhh larat lg program ewah2. program tu dahla byk aktiviti.

makanan semua nampak best

Ely Hasrul said...

hoii angah tu dari pegnen smpai la pas pantang badan camtuuu gak.. jeles...