Thursday, October 22, 2009

berhati-hati di jalan raya

hari-hari kalau nak ke ofis saye akan lalu jalan tu.. walaupun tau kat jejambat Jalan Istana-Jalan Sungai Besi tu selalu jadi accident, saye selalu berdoa supaya tak jadi perkara mcm tu kat saye.. byk kali dah bila lalu je, mesti nampak divider tu "berlubang" gara-gara dah dihentam kereta.. isyh, takutnye!

tapi sabtu lepas, on the way back dari ofis lepas on air, saye nampak dgn mata kepala sendiri accident kat situ. me & opie were from jalan tun razak. elok sampai di chan sow lin, saye terdengar bunyi, ingatkan ada kereta yg tayar meletup, so cari-cari la gak, tiba-tiba.. nauzubillah!!! ada kereta terbang dari jejambat atas tu jatuh ke jalan bawah which is jalan yg kitorg lalu.. saye punyela nervous time tu, dalam hati berdoa supaya org dlm kereta tu selamat.. opie pun sempat nampak tapi kitorg tak stop sebab tgh laju & we all kat lane tengah.. nasib baik kat jalan bawah tu takde kereta yg buat u-turn (dari sg. besi).. kalau ada, tak tau la ape jadi.. nasib baik gak kereta tu jatuh mengiring sebelah penumpang (bukan sebelah driver), cuba kalau dia jatuh tegak ke bawah or jatuh bumbung kereta dulu, confirm tak selamat org dalam kereta tu..

the next day, kitorg baca news, driver yg berumur 18 tahun tu selamat, just luka kat lutut... Alhamdulillah.. kepada anda yg lain yg selalu guna laluan Jalan Istana-Jalan Sungai Besi tu, hati-hati ye..


KENDERAAN pacuan empat roda Muizuddin yang terjunam dari jejambat di Jalan Istana-Sungai Besi semalam.


KUALA LUMPUR - "Saya hanya ingat mati ketika kenderaan saya menjunam dari ketinggian enam meter.

"Namun sedar-sedar saya masih bernyawa dan hanya lutut kanan berdarah."

Demikian luahan Muizuddin Zainal Abidin, 18, pemandu kenderaan pacuan empat roda yang terhumban dari atas jejambat di Jalan Istana-Jalan Sungai Besi di sini semalam.

Semasa kejadian pada pukul 7 petang, pelajar kolej itu dalam perjalanan pulang ke Kajang dari pusat beli-belah Mid Valley.



3 comments:

dialicious said...

zafff..thanx for the info..i everyday amek jalan tu..tp tgh fikir jejambat yg mane ek tu?atas smart tunnel ker?sbb saya salu amek smart x pasan yg mane

Ely Hasrul said...

HUYUH takutnyee

Zaff said...

diah - jejambat tu kalau kite dari mahameru & lalu depan istana negara.. depan sikit dari istana ada flyover yg mcm selekoh tajam menghala ke sungai besi.. kat situla selalu accident..