Tuesday, October 6, 2009

a good Sunday

Ahad lak, ada 2 open houses & mula-mula planned nak ke rumah parents opie. tapi sebab semalam dah stucked dlm jem, kitorg rasa confirm hari Ahad tu pun jem, kitorg tak nak pegi mana-mana. nak-nak masuk MRR2, lagila menyampah kan? so, kitorg ke rumah Biq je sebab dekat sgt dgn rumah kitorg. sebelum tu seperti biasa, aktiviti hujung minggu, kemas-kemas rumah ape yg patut dulu..

keluar rumah pukul 4.45 pm, area Bukit Jalil pun jem! punyela banyak kereta kat highway Bukit Jalil menghala ke Kinrara tu! nasib baikla rumah Biq dekat je simpangnye.. yg bestnye “Open House - PeStA Baju Raya” Biq tu siap ada lucky draw! ingatkan main-main rupanya memang betul ada! hehehehe.. so, kat bawah nila nombor "bertuah" kitorg. 1P untuk saye & 1L untuk opie..


masa kitorg sampai, Skin & family ada, Deb & husband, Dib & family, Aisha, ramai lagila yg tak kenal.. hehehehehe.. makan lak? ada bihun goreng, chicken wing, mini cupcakes, bread pudding & roti jala.. marvellous!

now, masa yang dinanti-nantikan dah tiba.. pukul 6 je, Biq dah start nak cabut undi. hehehehe..

tuan tanah kedaung.. bagi hadiah pun marah-marah! sebab katanye ntah sape2 letak 3 nombor berderet sume perempuan...mana aci! hahaha! kita harus adilllll dan saksamaaaa. iyolah! hehehehe



first hadiah dah lepas.. cabutan kedua.. saye yg dapat!!! hehehehe.. tula yg dikatakan nombor bertuah!

cabutan ke-4 lak, opie pun dapat! hehehehe.. jangan marah ha.. husband & wife bertuah!

skin & sami boy mengharap nombor diorg kena! hahahaha

akhirnya, dapat jugak hadiah kat sami boy.. hehehehe

hadiah lucky draw for me & opie. thanks biq! berbaloi kitorg pg rumah u. jauh datang tu, bak kata u naik tongkang!

skin bengang sebab kitorg husband & wife dapat hadiah! sabar ye skin, next year u dapat lak! hahahaha.. tapi at least, samy boy dpt gak kan? hehehehe

balik dari rumah Biq, tiba-tiba opie ckp kawan-kawan dia nak dtg melepak. alamak, last minit tu! tapi takkan tak nak jamu ape-ape kan? so, kitorg terus ke Giant Kinrara, beli drummet & chicken wing.. saye balik ke rumah terus nak goreng drummet & chicken wing tu, opie lak pegi beli bihun goreng dgn Abai, peserta pertama yg sampai rumah kitorg sbb dia kebetulan kat Bukit Jalil, tengok tenis. ye diulangi, BELI bihun goreng ye.. jgn harapla saye nak masak kan? nasi goreng bodoh boleh la kalau nak! hahahaha.. so, menu yg dijamu - bihun goreng, drummet, chicken wing, kuih raye & moist chocolate cake. okla kan for last minit? hehehehe..

Abai, yg pakai polo shirt putih tu. dia yg sampai awal, pukul 7.30 dah sampai..

next, Boy & Dina.. bilela kitorg blh pg rumah korg berdua pulak???? :P

tetamu ke-3, shahnaz & wifey, Aefa, yg duduk kat sofa sebelah opie tu

then, Amir pun sampai (yg pakai shirt belang-belang tu).. best gile lepak-lepak mcm ni! lama kan tak lepak??

yg ni bukan tetamu, tapi tuan rumah kecik. sean tengok bola!

sambil mencakar-cakar manja tv baruku!

last yg sampai, walaupun sesat-sesat. Topek, Nad & their 2 boys. yg 3 org makcik-makcik kat meja makan tu sibuk bergosip! hahahaha

walaupun last minit, akhirnye ramai gak yg dtg melepak.. thanks guys!

tak ramai, tapi bihun still tak abis. saye ni dok nervous, takut tak cukup.. semua makan malu-malu ye? hehehehe..

lepas diorg semua balik around 11 pm, saye senyum-senyum sendiri.. seronok rasanya ramai kawan-kawan datang, lagipun that's the first time! terus plan dgn opie nak buat makan-makan utk kawan-kawan rapat yg lain pulak next time.. bile ye?? akan diberitau kelak, maybe hujung minggu ni kot. tapi don't expect me to masak ye.. akan ku mintak the best chef in the world masakkan, that is my mama! hehehehe..

p/s: next, rumah sape nak buat makan-makan????

3 comments:

biqque said...

hahaha memang i garang serta marah pasal letak 3 nombor sederet tu...nampak sangat nak menipu ye...hahaha! tak la, i rasa anak labob yg letak, dia koyak sume n main masukkan je...budak2...

best kan buat makan2? sbb tu i rasa tak rugi pun buat tiap2 tahun...seronok dpt jumpa kawan2...nak2 sume tinggal jauh2...

tak sabar nak gi umah u plak! eceh!

Ely Hasrul said...

tu la tingin gak nasik goreng bodoh tuuu.. huhuhuhuh

edzlin007 said...

wah..sean kaki bola rupanya..hehe