Sunday, February 22, 2009

aktiviti sean





aktiviti masa lapang sean... pantang bukak tingkap bilik dia mesti panjat nak tengok pemandangan luar... hehehehe... comel kan? mula-mula tengok, saye menjerit gakla takut dia jatuh, tapi dia biasa je... sikit punye lama lepak kat tingkap tu...


lagi satu, dia suka lepak kat balkoni gak. kalau bukak sliding door dia la yg first lari ke balkoni. so kitorg kena letak kerusi kat balkoni tu supaya dia boleh lepak atas kerusi tu & tengok pemandangan luar... ada sekali tu kitorg tak letak kerusi, dia try panjat tapi tak boleh sebab tinggi, so dia sangkutkan je tangan dia kat balkoni tu... comel sungguh! punyela nak tengok luar! kucing pun pandai amik angin tau! hehehehe...




6 comments:

DancingQueen said...

Hi Zaff

Actually ada kawan I bela kucing. Dia nie stay kat apartment. Satu hari kucing dia tension sebab x boleh nak keluar jalan2 so kucing dia terjun ke bawah. Tingkat 3 ok???.....Kucing boleh stress kalau x berjalan2 amik angin luar..

edzlin007 said...

isk2, cam bahaya je tgk sean duduk situ. kucing memang akan cuba keluar kalau dah lama sangat tinggal dalam umah je. nanti stress. apepun, sean is sooo cuteee

aLiya said...

CUMELL... i miss him badly!!! kami nak pi tgk weken ni boleh??? nak trade ngan sean jr @ nicky tak??? hehehe...

biqque said...

macam kiki, tapi kiki sekadar merenung di sebalik sliding door je...hehe...

perangai baru, bukak aircond je, dia akan panjat tv, ke almari, untuk bersantai bawah aircond tu! bleh tak?

Opie said...

Sean memang cute sangat...

so far dia okay je tak berkerenah nak keluar, even kalau buka pintu depan rumah kitorang pun, dia takat duduk & tengok je kitorang keluar masuk. dia tau boundry dia agaknye.
Dancing queen, kucing saya dulu pun pernah jatuh dari tingkat 6, Zaff ade post blog pasal Miko. Miko ni cute, baik tetapi sedikit lasak. oneday dia terslip dan dia jatuh. kesian...sedih sangat.

tapi rasenye sean ni okay skit sebab dia well trained and well behave. kitorang memang tak simpan je sean kat dlm umah, kasi dia main main kat luar pijak tanah/rumput.

Betulah Aliya, Sean memang kucing dok rumah. alhamdulillah and thanks to Aliya and Shamsul sebab bagi kitorang...hehehe

i panggil dia Boy or Sean je mesti dia datang duduk atas lap. :)

aliya said...

opie, saje tau bg i jeles... syam pun dah leleh2 baca posting ni... sib baik ada si sean jr kat umah ni haa... tp, ya rabbi... cam si nicky tu la perangai dia... tengok orang berjalan ja, terkam n geget2 kaki orang...

nanti weken ni kami pi umah uols leh, nak tgk my EX baby, boleh?? heheh...