Saturday, August 16, 2008

lidah oh lidah...

jumaat (15/08/08)... malam tadi tido lambat. dekat pukul 4 pagi baru tido, tapi baru nak tido mama lak dah bangun nak pegi keje... sebelum dia pegi keje, ntah ape dia buat kat dapur & agak bising... susah le nak tido, ntah pukul bape saye tertido, tak perasan lak... tgh2 tido tu ada lak terjaga sebab nak pegi toilet... isyh... tension betul la!

siang... alarm bunyi pukul 1 tgh hari... masyaAllah... kalau tak bunyi, memang tak bangun... tak tau ape kena sebab saye ni selalunya kalau tido lambat, pagi dalam kul 11 mesti dah terjaga sebab ka luar bising, tapi arini tak tersedar pulak... bila dah bangun tu rasa malas je... tapi tetap ku gagahkan jua diri ni... exercise sikit ala kadar bagi fresh sikit, then terus bersiap ke ofis...

mula2 ingat nak pegi amik opie dulu kat umah dia... tapi malas nak keluar awal, saye terus gi keje je... arini saye still puasa... kat ofis, lemau je rasa... isyh... malasnye nak on air! tapi nak buat macam mana... tuntutan tugas... hehehe...

arini merupakan last day utk kitorg bagi wang tunai kepada semua klik Suria setelah sebulan Kata Rahsia Suria berjalan... next week show kembali seperti biasa... walaupun biasa, tapi kitorg still ada hadiah2 lain yg menarik... so u guys, terus dengar Suria ye!

malam, lepas on air, saye berbuka puasa dgn opie dekat area klang gate, restoran niara... arini teringin nak makan sup cendawan dgn telur dadar & sambal belacan... elemek... sodapnye! opie lak order ayam masak merah... saye, lepas dah order sup cendawan & telur dadar, belek2 punye belek menu kat kedai tu, tiba2 ternampak perkataan LIDAH! saye tanye waiter tu ada ke lidah tu, dia cakap ada... so apa lagi saye pun order la lidah masak merah... tau tak lidah ape? hahahaha... lidah LEMBU la! tak penah makan? u should try... lagi sedap & lembut dari daging... dulu masa paksu saye ada restoran thai kat ampang point (deret kedai depan ampang puteri, sebelah 7-11), kitorg selalu order lidah kat situ... chef dia masak... mak oiiiii!!!! marvelous!!!! this time, kat kedai niara tu pulak, masakannye not bad... semuanya sedap... boleh datang lagi!

2 comments:

Aziz Laikar said...

errr

Zaff said...

sedap ziz... u should try... :)