Saturday, August 16, 2008

berbuka puasa

rabu (13/08/08)... abis on air saye bergegas ke rumah opie... nak pegi dinner aka berbuka puasa dgn mama & adik dia... mula2 ingat nak try makan kat thai house dekat melati utama, tapi mengenangkan situ susah nak cari parking, saye ajak diorg gi makan kat seafood restaurant kampung thai 32, ampang point yg sebelah naili's tu... perut ni dah lapar bebenor!

bila sampai sume tercangak-cangak nak order... malu ke ape? hehehe... last2 saye gak yg order... saye ni bab2 mengorder serah je... tapi saye ni jenis tak makan lauk banyak... kalau satu jenis lauk pun dah ok sebenarnya... tapi tak payah ada sayur pun takpe, sebab saye memang tak makan sayur! selalunya bila pegi makan dgn sape2, diorg tgk saye tak makan sayur, diorg pun sanggup tak order sayur... hehehehe...


kiwi for opie...


mine was ice mocha

sotong goreng tepung & kerabu mangga... yg tu pie (adik opie) yg order!


chicken curry, antara favourite opie


ikan kerapu masak tiga rasa


lepas makan, balik ke rumah opie, lepak jap sambil dia copy gambar2 masa kitorg bertunang aritu... abg CD (my official photographer) baru bagi cd siang tadi... dia singgah ofis dalam kul 6 lebih, berlari saye turun ke bawah jumpa dia jap... dia terlupa yg saye tgh on air time tu... so, kat rumah opie, lepas dia copy sempat la tgk sikit kat tv diorg... terkekeh-kekeh gelak tgk macam2 perangai... dalam pukul 11 saye mintak diri nak balik... then baba, mama & opie nak hantar saye balik... maksudnya diorg escort dari belakang... puas saye cakap tak yah, tapi diorg nak gak dgn alasan pastu diorg nak gi minum... aik minum lagi??? hehehehe... so, opie naik ngan saye dulu, sampai rumah saye, mama & baba dia amik... boleh tak? risau bakal menantu ni balik malam sorg2... hehehehe...

2 comments:

dialicious said...

Zaf..restoran ni sblh ampang yong taufu ke?diah selalu teringin nak mkn kt thai restoran ni tp x try2 lagi coz ampang yong taufu tu mmg feveret dah biasa kat situ.hehe..sedap tak food die?mahal x?nampak mcm fresh jer

Zaff said...

hi diah... yep this restaurant yg kat sebelah ampang yong taufu tu & naili's... food dia sedap tapi agak mahal sikit la... kitorg makan 4 org dalam RM150... lauk tak byk pun, dalam 3,4 lauk je... u better try... i ni yg nak mkn yong taufu tu tapi tak makan2 lagi... :)