Tuesday, November 22, 2011

tahniah Harimau Muda

tahniah pasukan U23 Harimau Muda yang dah kalahkan Indonesia semalam & berjaya membawa pulang pingat emas dalam Sukan Sea. balik rumah dalam pukul 8 lebih, kelam kabut bagi Rizqy makan, then saye pun kelam kabut dinner sorang-sorang makan bihun sup beli kat pasar malam.

start bola, saye layan dengan Rizqy kat ruang tamu bawah. agak terkejar-kejarla mana nak makan & mana nak layan perangai Rizqy, tapi yang penting mata tetap melekat kat tv. masa Indonesia masuk first gol, saye tak tengok sebab sibuk kat dapur. tapi terus darah naik kepala sebab cepat sangat diorg score. dalam hati sangat nervous sampai doa-doa masukla gol Malaysia.. dekat nak abis first half baru Malaysia gol kan? Alhamdulillah.. seronok tapi lagi nervous!

masuk second half, me & Rizqy pindah tengok tv kat bilik tido. tak lama lepas tu, Opie pun balik. ok lega. layan Rizqy main sampai dia tido. letak dia kat katil dia, saye & Opie tengok bola sambil lepak-lepak atas katil.. tapi tak puas sebab tak boleh jerit kuat, Rizqy dah tido. hasilnya, Opie la kena pukul-pukul! geram & nervous! hahaha..

ada banyak gakkan gol offside? abisla linesman kena balik naik barachuda semalam. haha. second gol Malaysia, saye & Opie siap dah peluk-peluk lompat-lompat atas katil, tapi offside pulak.

kitorg berdua dahla tak mandi-mandi dari siang, mintak-mintakla berbaloi tunggu sampai abis. bila masuk extra time, nervous bertambah-tambah.. setiap negara masuk gol, tapi semua offside. time penalti lak, masyaAllah berdebar-debar ni! saspen je.. mcm tgk cite hantu lak! tak penah-penahla rasa mcm ni.. dalam hati tak putus-putus doa.

tapi Alhamdulillah, ibu segala pingat akhirnya dalam genggaman. Rizqy lak tiba-tiba bangun duduk terus tgk tv sambil gelak-gelak. mcm tau je dia kite menang & kitorg pun terus berlakon buat-buat tido. nasib dia tido balik. haha. tahniah kepada semua players & coach. tapi yang terbaik tetap Apex! cayalah bro!

malam tido sangat lena walaupun dikacau Rizqy nak susu. tapi bila bangun pagi, lemau, sebab terlebih tido.. *sigh*



2 comments:

juicy X said...

bangga kan mesia menang :)

pls feel free to visit :p
http://akujusiza.blogspot.com/2011/11/rakok-seafood.html

shaHsutraMayA said...

saye & Opie tengok bola sambil lepak-lepak atas katil.. tapi tak puas sebab tak boleh jerit kuat, Rizqy dah tido. hasilnya, Opie la kena pukul-pukul! geram & nervous! hahaha.

ehemmmmm romantik sgt patot berseri seri td ahahahahahahahah. abg wan ngan abg bob cm tahu tahu ja lalalla