Sunday, November 27, 2011

1 Muharam 1433H

masa hari ni dihabiskan dengan Opie & Rizqy. of coursela kan? dengan sape lagi? hehe.. breakfast kat rumah, goreng karipap & buat nescafe. satu nescafe tarik, satu nescafe 'o' sebab susu dah abis, sempat buat satu je nescafe tarik. sape yg minum tarik? sape yg minum 'o'? of course la diriku isteri mithali yg minum 'o'! :D

Rizqy batuk teruk. tapi nak bagi makan ubat seksa! sakit hati betul! sampai muntah-muntah. mcm manala nak baik kalau tak makan ubat kan?

lepas Rizqy bangun tido, around 3pm something kitorg ke Carrefour Bandar Tun Hussein Onn. lunch kat kopitiam ape ntah yg duta dia Misbun Sidek tu, then kitorg perabis duit kat situ. beli t-shirt untuk Rizqy (RM10 sehelai), beli singlet untukku 2 helai (RM5 sehelai), beli barang dapur & toilettries. abis shopping, ingat nak bawak Rizqy main kat tasik tepi Carrefour tu, tapi hujan le pulak. so balik terusla kitorg..

sampai rumah, melayan batuk Rizqy, dia sakit tekak kot asyik merengek je.. kesian dia.. bagi dia makan ubat sampai muntah-muntah lagi. tiba-tiba badan dia dedar sikit.. janganla demam Rizqy.. sumbat gak ubat demam & ubat batuk kat dia.. tunggu dia tido, tak tido-tido.. malam, Opie keluar pegi main game dengan kawan dia (dah jadi bapak org pun nak main game lagi kan?), saye kat rumah layan Rizqy, layan bola, layan Vokal Bukan Sekadar Rupa sampai tak mandi-mandi sebab Rizqy tido kejap-kejap sampai ke tengah malam.. sabar jela..

btw, lupa nak share.. sempena Maal Hijrah/Awal Muharam ni, tiga tahun lepas, 1 Muharam, saye selamat diijabkabulkan dengan Opie.. dah 3 tahun dah ye? happy anniversary to us!



2 comments:

fiszah_pjo said...

happy 3 rd anniversary kak zaff..

psal batuk si rizqy tu, akak try petua org tua2 ni..
cucukkan sebijik bawng putih kt garpu,then bakar supaya masak..tak perlu buang kulit..then lecek2 kan dalam pirng..letak minnyak gamat//then sapukan kt leher dan dada rzqy..insyaallah cepat sembuh..(since rizqy susah mnum ubat kan)..
try la..saya dari kecik lg mak ajar buat petua ni :)

Zaff Zafrina said...

terima kasih fiszah.. petua tu maid mak kak zaff dah try buat. harap2 ok.. thanks a lot ye..