Wednesday, October 6, 2010

beraya di rumahku!



model perabot

makanan sedap abg man? alhamdulillah.. credit to my mum & my MIL

abaikan muka ku yg berlemoih/comot ye. ni dah hujung-hujung, dah tak kuasa dah..


2 Oktober bersamaan 23 Syawal, me & opie berkesempatan menjamu kawan-kawan rapat kat rumah kitorg. boleh kata house warming & mini open housela ni.. buat tak besar mana pun, family pun kitorg tak jemput, just khas untuk kawan-kawan je.. majlis bermula pukul 4 petang, & tetamu pertama sampai dekat-dekat pukul 5. menu? seperti biasa (untuk org yg tak reti masak mcm I), disediakan oleh kedua-dua ibuku dan my MIL. my mum masak spaghetti bolognaise, rendang, kuah kacang, pulut kuning, sambal sotong, nasi impit & lontong. my MIL lak masakkan kacang pool & bihun goreng hailam.. alhamdulillah, ramai kawan-kawan yg datang walaupun hari tu banyak open hose & jalan jem sana-sini, & makanan pun habis. thanks to all yg datang & mintak maaf kalau ada terkurang sana sini ye..


first tetamu, kawan paintball opie, abg sabri & kak amy

ni kawan-kawan dari SuriaFM


kawan-kawan opie melepak-lepak di luar rumah. my dad & my FIL pun sama, pendek kata tak masuk rumah langsungla!

kawan yg dah lama tak jumpa.. kitorg jumpa balik sebab facebook. thanks for coming emy!


busy satu hari dgn motor rides, ingatkan tak datang, tapi sampai jugak ke rumahku.. thanks babe!


bapa mithali, dukung anak, bagi makan anak..

biq & hubby.. last year buat pesta baju raya, apsal tahun ni takde?


my friends & opie's friends.. that's the beauty of open house, duduk sekali makan sama-sama walaupun tak kenal..


ada org pegi open house pakai baju motor? but linda did it! :)

my mum & my MIL with Julia yg datang dgn ibunya


thanks guys for coming. kitorg tunggu jemputan ke rumah baru korg lak


surprise!!




antara kengkawan Suria FM yg datang

my BFF with her bunch of friends


my BFF & her hubby yg tak pernah tak datang kalau dijemput. thanks yang!


geng SuriaFM. thanks guys!

tetamu terakhir. sampai rumah pukul 11.45 malam, siap tolong kemas dapur lagi


5 comments:

Biqque said...

tx for having us! :D

insyaAllah next year, akan ku buat lagi pesta...mana tau, nama baru "pesta mercun meletup" plak :D

dialicious said...

bestnye rumah zaff besar!cantikkk..muka u nampak kmbang sket..anak laki ye?dh tau gender?

Zaff Zafrina said...

biq - next year beraya kat rumah baru la ye? yeay!

diah - yela pipi i kembang, tapi nasib baik badan tak naik sgt. i kalau gained weight mmg naik kat muka lebih.. baby i baby boy, setakat tgk last week.. :)

dialicious said...

bestnye baby boy!!!congrats!!i teka anak laki sbb badan u x naik sgt.kalo baby girl biasanya bole gain 15-30kg in total..kalo preggy boy badan kemas je..heheh..sure opie hepi kan!i dh scan tp baby asik meniarap je..huhuh

Muna said...

hi zaff,

i blog-hopped from biqq's travellestic blog. hehe.. thanks to u, opie and family for having us on that day. yummy food!!! kuddos to your mom and MIL. you guys did great job with the new house. cantik!!

muna (ichib) yang anaknye nama adam+rayan. hehe.
http://mommygoneartsy.blogspot.com