Friday, October 15, 2010

teater MTM

Khamis minggu lepas, Zaff berkesempatan menonton teater Mahathir The Musical sebagai sokongan kepada kakakku Erra Fazira yg berlakon sebagai Tun Dr. Siti Hasmah. dapat 6 keping tiket daripada dia, so me, mama, my MIL, my cousin Wanie, maksu & makmi beramai-ramai ke IB, kita ladies night outla ni.. walaupun tak jumpa kak Erra (tak larat nak tunggu lepas show), tapi apa yg boleh dikatakan lakonan kak Erra memang best (bukan nak bodek tau!). tambah satu lagi portfolio lepas ni kan?..

keseluruhan, teater tu memang BEST! lakonan semua pelakon memang SUPERB! especially Esma Daniel yg mana dia berjaya bawa watak Tun M complete set! cara duduk, cara berdiri, cara bercakap, cara berjalan, semua sebijik mcm Tun M! berapa lamala dia study nak bawa watak tu kan? jalan cerita & skrip ok, cuma kalau korek lagi story-story pasal Tun M yg kite tak tau, lagi best.. mcm cerita mcm mana timbulnya idea nak buat KLCC, Putrajaya, KLIA dll.. but for me, satu je kekurangan teater tu.. kalau lagu-lagu & muzik semua buat live orchestra, laaaggggiiii best! ni muzik semua dah pre-recorded & kualiti dia pulak ala-ala muzik RTM zaman dulu-dulu.. next time, kalau teater dipentaskan kembali, boleh improve lagi k! all the best!



tak jumpa orang dia, amik gambar dengan bunting pun jadila..


Mahathir masa kecik jual belon


Mahathir dapat basikal daripada bapanya


Tun Hasmah kena tackle dengan semua lelaki kat kolej


last scene masa Tun Hasmah pujuk Tun M jangan letak jawatan



2 comments:

edzlin007 said...

Ramai puji lakonan Esma Daniel dan Erra Fazira :)

Biqque said...

i suka che det :)