Sunday, December 6, 2009

home sweet home

dah nak masuk setahun kitorg berkawin, our home adalah tempat paling terbaik utk memadu kasih.. hehehehehe..

semua tempat dalam rumah kitorg berfungsi dgn baik sekali especially bilik tidur, bilik wardrobe & ruang tamu. tapi.. ada gak tempat yg kurang berfungsi, iaitu dapur.. dapur rumah kitorg jarang sgt berasap.. nak berasap sebulan sekali pun susah sebab saye tak suka memasak & tak pandai memasak.. kalau berasap pun setakat goreng finger food, masak maggi & buat nasi goreng bodoh.. kalau yg nampak meletop sikit pun saye masak ayam, daging & ikan sambal (tu pun dpt sambal ready made from my mum, i tumis balik je).. hehehehehe..

barang-barang lak? yg asas semua dah complete, sebab dapat hadiah masa wedding aritu. tapi lagi melengkapkan dapur tu, semlm kitorg dapat microwave from my parents.. i loike! i guess i's a tradition sebab dulu my sister kawin pun diorg bagi microwave & this time kitorg lak dpt walaupun dah nak setahun.. nasib baik tak beli! thanks mama & abah! walaupun tak masak, tapi microwave ni amat berguna utk panas-panaskan balik makanan yg ditapau dari rumah sana! hahahahaha..


sebelum tu lak, a few months after our wedding, kitorg dapat dapur gas from opie's parents.. pun nasib baik tak beli lagi.. hehehehe.. time tu still takde microwave, so at least kenala ada dapur tu kan? nak masak maggi semua senang (maggi je yg diingat!).. hehehehe.. thanks mama & baba!


dan di bawah ni, saye "curi" daripada rumah my parents.. pujuk punye pujuk mama masa nak pindah dulu, last-last dapat gak.. walaupun satu pintu je & ala-ala rumah bujang punye fridge, tapi cukupla untuk kitorg.. lagipun, isi kat dalam fridge tu tak pernahnya penuh pun! hahahaha..


sekarang, rasanya semua dah cukup kat rumah ni, cuma tinggal washing machine & vacuum cleaner je.. ntah bila nak beli.. ke ada sape-sape nak hadiahkan utk kitorg sempena anniversary kitorg yg pertama 29 disember ni????????? *wink wink*

8 comments:

Nieta Abadiey said...

halluuu darling...hehheehhe....Ish hebat la u ni tp yg menjadi kemusykilan di hati I la kan....Baju2 u ols selama ni mcm ne? Hantar dobi ker?? Ish ish!! Hadoiiii!!!

Zaff said...

nieta - i ada maid yg basuh tangan la baju-baju i! hahahahahha.. btw. ape yg hebatnye?

edzlin007 said...

wow simple nya kehidupan anda berdua. saya suka.

Zaff said...

edzlin - kite pun mcm org biasa.. simple2 je, janji cukup semua.. hehehehe

Nieta Abadiey said...

Hebatnya u dera maid u ek....hahaha....dera maid basuh tangan mcm zaman paleolitik dolu2 jer kan?...heheheh,

Zaff said...

nieta - gile tak dera??? dah kite bayar dia gaji! hahahahaha

biqque said...

haah, tak pasan plak korang takde washer...

takpe, if tak beli and tak guna takpe, if beli tapi tak guna tak ke sakit hati! hahahaha!

p/s: less is more...u tgk umah i? dah tak de tempat nak isi lagi, naik menyampah tgk!

Zaff said...

biq - that mean, u ada washer tp tak gunala kan? jual kat i la! hahahahaha..