Tuesday, March 24, 2009

Sirah Junjungan Tahajud Cinta


sape yang tak pegi tengok teater ni memang rugi! SURIAfm sebagai radio rasmi, dan last saturday, kitorg beramai-ramai pegi tengok kat Istana Budaya. cerita mengisahkan junjungan agung kite, Nabi Muhammabd SAW. segala perjuangan dan pengorbanan baginda demi menegakkan agama islam yang dicintai. malam yg kitorg pegi, giliran mawi performed. hari lain ada Amy Search, Jamal Abdillah dan Datuk Siti Nurhaliza. ending teater tu, time nabi wafat, memang meleleh gile! saye menangis sampai tersedu-sedu... bersambung pulak dengan selawat. saye tak boleh nak ikut menyanyi. bukak je mulut nak berselawat, air mata ni lagi laju meleleh... masyaAllah, betapa selama ni kadang-kadang kite lupakan nabi junjungan kite... rugi saya tak pegi awal-awal, kalau tak boleh share dgn semua pembaca blog ni. sekalung tahniah untuk Yayasan Seni Karya Prihatin, para pelakon, tenaga produksi & especially pengarahnya, Erma Fatima... semoga teater ni akan dipentaskan lagi di masa-masa akan datang... :)

1 comment:

Feyda said...

Fida pi hri jumaat, time Dato Ct nyanyi..sedapnya suara dia..Memang satu..huhu!!!