Tuesday, March 24, 2009

ewah ewah














sabtu lepas, zaff & tuah ada recording untuk program ewah ewah terbitan TV3. pernah tgk tak program tu? setiap hari isnin, selasa & rabu pukul 11.30am di TV3. pengacara dia ialah nabil & raja azura. ewah ewah ni game show & contestants dia semua artis dan personaliti... so saye & tuah ni kira personaliti la... ye ke? hahahahaha....

recording kat studio capital, bandar sri damansara pukul 11 am.. mula-mula saye ni macam malas je nak pegi tau... tapi memikirkan komitmen dgn pihak TV3, ku gagahkan juga diri ini! hehehehe... tapi sebenarnya, kalau korg nak tau, saye ni kalau dari awal dah rasa malas-malas ke dan ape-ape yang sewaktu dengannye, end-up mesti akan jadi sesuatu yang best! hehehe... ape yg best? adala... hehehehe...


ok, recording start dekat-dekat pukul 1 tgh hari... saye dgn tuah mewakili rumah merah. cassie (my star LG) dan cicit (akademi nasyid) rumah kuning, shahdan (flava) dan isma (pelakon drama) rumah biru...

first round saye dan tuah kalah... ermmm... takpe, tetap tak lemahkan semangat kitorg! second round (spelling bee), kitorg menang... tuah kan dia laju je tekan buzzer, tapi yang tukang mengeja, saye... hahahaha... kalau saye takde mesti kitorg tak menang kan? hahahaha...

third round, bina dan sambung ayat... part ni memang kelakarla.. tuah yang akan mulakan round ni, tapi nak start main je sikit punye lama sebab saye & tuah tak paham. ingatkan perlu tekan buzzer, rupanya tak payah, tapi tuah tekan 3 kali! konon2nya nak jawab cepat! hahahahaha... saye lak lepas tuah dah ok buat ayat semua, terkantoi lak tak jawab sebab saye ingat tuah wakilkan group kitorg. rupa-rupanya lepas tuah, saye kena terus sambung ayat dia... dah kena start balik... hahahahahaha.. memang kelakar gila la part tu! nabil lak, muka dah merah padam... bengang ye dapat contestants mcm kitorg ni?... hahahaha... tapi ape-ape pun, group saye & tuah menang lagi... :)


fourth round, musical chair... tapi kena tutup mata... isyh isyh, tak suka betul! selalu saye dera org time roadtour, tapi this time saye yg kena... ha, rasakan! hehehehe... disebabkan tak suka, saye org pertama yg tersingkir sebab duduk atas tuah, bukan atas kerusi... hehehehe... tapi tetap... kitorg gak yg menang... Lagi!... cayalah tuah! :)

disebabkan dah menang semua round kecuali first round, so kitorg masukla ke bonus round... yeay! round ni, tuah kena buat isyarat berdasarkan gambar yg tertera kat monitor dan saye kena teka ape yg dia buat... saye ni memang tak reti nak buat isyarat, so dari awal memang saye ckp saye nak teka, biar dia yg buat bahasa isyarat. hadiah utk bonus round ni? RM200 kalau dapat jawab satu soalan... wow! dan akhirnya, kitorg dapat RM1000, dapat jawab 5 soalan dgn betul... tuah memang pandai buat bahasa isyarat & saye memang paham ape yg dia buat... Alhamdulillah... bahagi dua dapatla sorg RM500... okla kan? memang tak sangka yg kitorg nak memang, dan dapat duit... dari awal memang tak terfikir ada hadiah, ingat saje-saje je nak join ewah ewah ni... :)

2 comments:

Ma'am_Chelsea said...

Biler tayang ek?

Msti happening giler =)

edzlin007 said...

wahhh cam best gile je ni. nak tgk la, tapi tak tahu pula bila tayangannya.