Thursday, December 4, 2008

last weekend & this weekend

last weekend was a disaster... bergaduh besar on the day exactly lagi sebulan we all akan bernikah... adala benda yg we all gaduhkan & memang tak sangkala dah dekat nak nikah boleh jadi mcm ni... hehehhe... lepas tu, ada dua wedding, tapi dua-dua tak pegi, duduk terperap je kat umah... (sori ye corrie, i tak attend u punye wedding)... hehehehe... dalam 5 hari gak la bertekak & masam muka, sampai family saye punyela risau kat saye. org lagi dekat nak kawin happy, tapi saye ni boleh lak mengamuk... sampai my sister ckp taufan "zafrina" melanda... bukan taufan katrina... hehehe...

tapi sekarang dah ok... hehehehe... dah duduk berbincang dgn my sister, aziz, abby & wanie (my cousin), semuanya dapat diatasi... yg penting saye & opie pun dah ok... sori ye sayang i marah u sgt2... hehehehe... tapi kesian gak kat opie sebenarnya, dalam pada-pada saye marah kat dia, dia punyela tak senang duduk ke hulu ke hilir nak setelkan benda tu, bersembang dgn mama mcm mana nak setel, tak nak bagi saye marah, sampai buat perjumpaan sulit la dgn my sister & my cousin nak setelkan semuanya,...hehehehe... malam selasa tu opie plan nak jumpa my sister & wanie, tapi dah plan baik punye, saye lak tiba-tiba call dia nak jumpa dia (setelah 5 hari tak jumpa), so terpaksala dia jumpa diorg lambat sket & last-last saye pun ikut jumpa diorg sekali... hehehe... btw, thank u so much for your help! i really love all of u - opie, angah, wanie, abby, aziz, mama & yg lain-lainla... muah!

last weekend jugak suit opie siap... malam selasa tu lepas jumpa angah & wanie kat mali's, kitorg singgah la jap rumah dia tgk baju dia & preparation utk reception belah dia... lawa gile suit tu! dia pun tak sabar nak pakai... hehehehe... time tu kat rumah dia ada cousin dia 2 org, tajul & kawan dia tgh buat bunga telur... sibuk sungguh semuanya sampai saye rasa nervous lak tiba-tiba! hehehehe..

utk my side lak, cuti raye haji ni nak baru nak mengintai-intai ke rumah aziz nak tgk ape yg boleh ditolong & also nak bergotong-royong jugak sikit-sikit kat sana... aziz yang buatkan semua bunga telur utk VIP, hantaran and also my planner & organizer for the whole event. kang ckp lepas tangan lak kan? hehehehe...

sabtu ahad ni saye ngan opie nak merayau kat masjid india nak tgk ape-ape benda yg boleh dibeli lagi utk majlis... lepas tu kitorg plan nak ke ikea nak beli barang-barang rumah lak... so, senang ckp weekend ni aktiviti utk menyetelkan hal rumahtangga! hehehehehe...

2 comments:

Miss_Chelsea said...

Hello Zaff!!!

Urm.. betul tu, makin dekat hari bersejarah tu, makin kuat dugaan yg mendatang..

Samala ngan lynn....

Tapi semua tu hanyala ujian utk test sejauh mane ksabaran kite kan?

So, cmne preparation? Berjalan lncar?

2 ari lepas lynn g tmpat mak andam, bincang2 ape2 yg patut..

Dah makin ari, btambah bdebar kan?

Anyway, moga majlis Zaff bjalan lancar & sempurna... =)

Mwahhhhhhhhh~~~~

Zafiruddin said...

OMG.glad everything is back on track!!tak perlu laa kan berdrama-drama segala..tapi menarik gakss kan drama nieyhh..ade laa material sket nak bwat bibliography. *tetibe.haha...
newaysssss..my darling sister..hantak jugekkk card kat sini yerkkkk..haruslaa kann delivery paling costly sekali..haha.