Thursday, December 25, 2008

last week...

last week as a single, before getting married to a guy named Suffian Harris Mustapa... :)

dah rasa mcm tak cukup hari...

Ahad (21/12) - ke Kuala Kangsar, wedding my cousin, Hafiz anak Pak Ndak (adik abah). diorg nikah sebulan yang lepas. kenduri side perempuan dah buat kat melaka. this time side lelaki. lambat sebab tunggu his only one sister balik dari jakarta (study medic kat sana)...

Isnin (22/12) - it's my birthday!!!! terima kasih kepada semua yang beri ucapan & presents... :) tapi saye tak celebrate. in fact mcm terlupa je... kepala ni lagi fikir a lot about my wedding yang akan berlangsung seminggu dari sekarang. malam patutnye "dating" dgn shahnaz, tapi last minit dia ada family matters. so, ke Menara KL, jumpa amy cun amik barang & sempat la bagi kad kat dia & also menjemput dancers Menara KL ke my wedding... lepas tu, gi jumpa aziz untuk amik barang & "dating" lak dgn dia. dinner kat restoran depan rumah dia... kira birthday dinner dgn diala... boleh tak, saye tak jumpa opie on my birthday, tapi "berdating" dgn aziz??? hahahaha...

Selasa (23/12) - pukul 12.30 tgh hari ada programming meeting, then on air mcm biasa... malam, gi fitting my wedding dress kat melawati. 2 dresses & 1 baju kurung moden untuk majlis pernikahan. so far, saye berpuas hati cuma adala here & there nak di alter. and one more thing, saye dah kurus! hehehehe... berkat tak makan nasi 2 bulan... pinggang kena kecilkan lagi... elemek... hehehehe...

Rabu (24/12) - pukul 12 tgh hari janji dgn aziz nak ke NST kat jalan riong, bangsar. saye gi jumpa editor dan semua wartawan hiburan akhbar Berita Harian, Harian Metro, Metro Ahad, BiPop & New Straits Times untuk bagi kad jemputan... kali ni baru saye dapat turun padang menjemput sendiri. sebelum ni untuk Utusan & Karangkraf, saye tak sempat pergi, just wakilkan kak lin (senior DJ & PR SURIAfm) menjemput & bagi kad sebab last week saye on air awal menggantikan myra yang bercuti... harap sgt kalau u all free, jemputla datang ye! malam, christmas eve... mulanya plan nak ke Sheraton Subang tengok live performance by Zaini & friends... tapi bila dapat tau ada cover charge RM48, terus cancel. sorry ye zaini, harap awak faham... satu sebab mahal & kitorg nak pegi ramai dalam 6, 7 org & lagi satu, kalau tak pegi, duit tu boleh dihabiskan ke my wedding... betul tak? hehehehe... walaupun tak ke subang, tetap ada plan. saye, mama & abah ke rumah family opie, katanya ada makan2... rupa-rupanya surprise birthday party utk saye, aunty zarina (alang opie) & pak dik (uncle opie)... 3 org december babies... whoa!!! for my birthday this year (since last birthday sebagai anak dara), saye dapat 2 parties... one with maksu awal bulan aritu & second, hosted by opie & family... thank u, sayang korang semua! muah... :)

Khamis (25/12) - Merry Christmas & Happy New Year!!! untuk pertama kalinya setelah 3 tahun bergelar penyampai radio yang tak penah bercuti ketika cuti am (katala cuti ape, semua kena keje, raya pun keje tau! tapi takpe, boleh claim! hehehehe), saye dapat cuti! hahahahaha... sejak abg suby masuk suria, dia buat rotation kalau cuti am. since deepavali & raya haji lepas saye keje, so kali ni cuti krismas, saye dapat cuti... yang kena on air - tuah, zizi & akhtar... patutnya plan nak buat outdoor photoshoot for pre-wed kat putrajaya. tapi bila aziz cakap, "kau gi shoot outdoor ke? bawak payung tau, nanti hitam. aku tak nak pengantin aku sunburn masa kenduri nanti"... dah buat saye terfikir balik... betul gak... mcm manala saye boleh tak terfikir kan? so, cancel. tapi, walaupun dah cancel, tetap ada benda nak kena buat lagi ni... nak gi cari barang utk rumah & also nak cari something untuk men"cantik"kan diri... hehehe... ape bendanye? adala! tgh hari lepas bangun tido opie dtg rumah, we all ke jusco cheras selatan nak beli2 sket barang, tapi baru je masuk parking abah call ckp kalau nak pegi san peng, dia tunggu je kat sana since dia dah berada kat pudu ulu ada wedding. so we all keluar la balik dari jusco ke san peng. kat sana kitorg ke kedai yang jual rak-rak untuk wardrobe... malas nak beli almari kat rumah tu, beli je DIY wardrobe. ha, dah ala-ala butik dah! but nice, dapat murah & byk tempat boleh simpan barang, compared kalau kite beli almari baju... lepas selesai, patah balik ke jusco, then balik rumah, dinner dgn family, angah datang bawak domino's pizza. sambil-sambil makan, kemas ape yg patut, then pindah barang-barang ke rumah saye & opie kat bukit jalil...

Jumaat (26/12) - last day saye keje sebelum bercuti. kenapala saye tak terfikir nak amik cuti untuk hari ni kan???? bengong tul... malas rasanya nak ke ofis sebab mood untuk holiday dah memangil-manggil... hehehehehe... tapi tetap ku gagahkan jua diri ini sebab malam lepas on air kena buat recording Suria Baik Banget dgn Myra & also ada byk lagi benda nak kena settle sebelum bercuti. during meeting hari selasa, ada byk assignment nak kena siapkan... benda-benda berkaitan segmen & program sayela kena siapkan dulu sebab dah nak cuti panjang (2 minggu - panjang ke?)...

Sabtu (27/12) - hari terakhir yg saye boleh keluar rumah. i got a wedding invitation kat pandan indah (wawa's wedding), tapi rasanya tak sempat pegi kot, mcm byk benda lagi je nak settle, sori ye wawa, hope u understand... patutnya jugak saye still on air pukul 4 petang sampai 8 malam. tapi saye tukar shif dengan akhtar, hari sabtu last 2 weeks saye buat duty dia subuh-subuh hari (on air 6 pagi - 10 pagi)... so, saye dah plan nak ke spa kat melawati untuk memanja-manjakan diri... nak mandi lulur & mandi susu... kalau ada masa nak berurut, nak fresh kan balik badan ni yang dah lemau... harap-harap la ada masa... saye takut masa nikah & reception muka nampak letih... :(

Ahad (28/12) - dah nekad tak nak keluar rumah, takut ape-ape jadi (mintak simpang, Nauzubillah!)... malam, masa untuk saye berinai... inai sponsored by my darling, shahnaz... thanks babe!

Isnin (29/12) - cuti Awal Muharam. selamat bercuti & selamat menyambut Maal Hijrah, tahun baru Islam... jangan dok kalut nak celebrate tahun baru omputih (1 Januari) sampai lupa tahun baru kalendar Islam. ape azam? saye? hehehehehe... permulaan kepada kehidupan baru... masa untuk bernikah - 3 petang di Masjid Al-Ikhwaniah, Taman Cheras Utama... perasaan saye? dah tak tau nak cakap macam mana... doakan yang terbaik untuk saye & opie ye! :)

7 comments:

BukiTiLMu ( BI ) said...

so padat schedule sis..

:)

btw,sy kwn zafri..

dialicious said...

hrp2 semuanya selamat.congrats yer zaff..selamat menempuhi hidup baru..heheh

biqque said...

congrats!

Amer Yusof said...
This comment has been removed by the author.
Amer Yusof said...

Salam, selamat hari lahir untuk Cik Zaff...err ralat pulak sebab 23hb sy komen pasal suria fm. harap mood cik zaff okay lagik. Oh ya, selamat bergelar pengantin baru. seronoknya...

yat said...

zaff u guna package apa ye pi langkawi murah la...

Zaff said...

hi yat, i just surf kat internet je. then jumpa package tu. u kena rajin bukak-bukak website hotel atau travel agent...