Wednesday, November 5, 2008

operasi

malam tadi, abah ada buat satu operasi... hehehehe... operasi ape tau? hehehehehe... let's take a look at the photos first... :)



ha, tau tak operasi ape? hahahaha... operasi menangkap kak ti (tikus mondok) at our house... lately ni ada lak yg berani masuk ke rumah cari makanan kat dapur... siap tak takut org lak tu! boleh pulak buat lintasan hormat kat depan kitorg... hehehehe... ada sekali tu dia lalu celah kaki saye siap bersentuh dgn kaki saye... kite lak yg melompat, dia? tak takut dgn org langsung! hehehehe...

so, semalam siang abah gi beli perangkap & terusla letak kat dapur nak trap kak ti tu... ingat nak beli racun je, tapi takut kucing kitorg yg termakan lak, kang tak pasal coco yg tergolek! hehehehehe...

about 10 minutes buat trap guna ikan masin, terperangkapla seekor... kesian kat kak ti tu... hehehehe... saye terus tanya abah, "abis nak matikan mcm mana tu? guna air panas ke?" abah replied, "ah guna air panas jela..." masa abah siram air panas kat kak ti tu, saye tak tgk pun, rasa kesian lak... hehehehe... bukan ape, masa dia terperangkap tgk mcm cute lak, teringat cite Ratatouille... :) tapi yg lagi cute, bila coco duduk melangut depan perangkap tu tgk kak ti tu... hehehehe... coco ni lain mcm sikit. kalau kucing lain tak boleh tgk tikus mesti nak ngap, tapi coco ni takut dgn tikus. masa nampak kak ti ni, dia yg kelam kabut lari... tapi bila kak ti tu dah terperangkap, dia punye berani... hehehehe... cuba tgk gambar ni...





hehehehehehe... so, kesimpulannya malam tadi kitorg dapatla tangkap 2 ekor. kalau dah takde, malam ni tak yah buat dah... kalau tak, sekali lagi operasi akan berjalan.. hehehehe...

2 comments:

Anonymous said...

kak zaff.. sy rasa tak baik la buat kak ti macam tu,bukan ape..seksa kak ti dengan air panas silap2nanti leh terkena badi tau...satu lagi,kemungkinan besar dia akn panggil gang dia hahahha tikus n monyet ni ade pantang skit... sy rasa if dapat tangkap lagi kak ti tu nanti lebih baik bawa kak ti tu pergi buang jauh2dari umah kak..n pesan kat dia 'kita tak kaco ko..ko jgnla kaco kita'..cmtu jerr..

Shahnaz Md Nor said...

coco gumuk gilE!
ehe.

geramnyeeeee~ x)