Thursday, November 13, 2008

benda yang kene settle

last saturday (8 nov), saye & opie ada byk benda nak disettlekan... first kitorg melawat kawan opie punye wife yg baru bersalin kat keramat... sebelum tu saye singgah queenspark kat jln peel, masuk kedai anakku beli something utk baby dzarif riaz yang baru lahir 4 hari lepas... comel gile baby tu! mummy dia pun, zura nampak sihat je... sham, kawan opie takde time tu sebab dia ada exam... bila ziarah ibu yg baru deliver, seperti biasala bersembang mesti pasal baby & experience bile bersalin... hehehehe... bile dengar cite macam-macam, terus terfikir, "boleh & berani ke saye nak hadapi semua tu?" hehehehe... dahla penakut nak masuk hospital kan? nak pegang baby tu pun takut sebenarnye, takut baby tu terkehel... hehehehe... tapi, saye tetap dukung gak baby dzarif... amik berkat, tapi ntah bile... :)

hello! my name is dzarif riaz!

zura yg mula-mula tak nak amik gambar, tapi i paksa gak! hehehehe...

mula-mula takut nak dukung dia, tapi kugagahkan juga dukung dzarif sebab comel sgt!

ada gaya nak jadi mummy tak? hehehehe...


then, kitorg ke campbell, baju opie dah ready utk difitting... sampai sana dlm pukul 3 lebih, terus fitting... kalau u all baca blog saye yg sebelum ni, mesti ada terbaca pasal opie gi tempah suit dia kan? sebenarnye cepatla kedai tu jahit... dalam masa 2 minggu dah ready utk fitting... what a good service! so far, selepas fitting kitorg puas hati dgn service stanley (designer tu)... dia bagi idea & also dia terima ape idea kite... dia pun punye happy bile tgk opie pakai suit tu... padahal dia yg design & jahit! hehehehe... insyaAllah by end of this month, siap la suit opie tu... lepas ni tunggu saye lak nak fitting my wedding dress! hehehehe...

sneak preview...



lepas settle fitting, kitorg ke pavillion... this time nak shopping barang-barang hantaran untuk opie... saye dah tak nak tunggu lagi, that day kena settle kan beli semua barang gak... so, haritu saye belikan dia jam tangan & kasut, terbangla beribuan gak... hehehehe... nasib baikla nak jadi laki aku! :)

so, barang-barang hantaran dah settle, just tinggal al-quran je nak gi beli kat masjid india... tapi sebenarnya agak terkilan sebab masa gi campbell sebelum tu tak teringat langsung nak masuk semua house or mana-mana kedai yg jual al-quran... padahal dah kat area tu kan? isyh isyh isyh... kalau tak semua dah settle... yang lain-lain macam sirih junjung & cake, kena tunggu hari nikah la... Alhamdullillah...

4 comments:

Aziz Laikar said...

Dah beli barang hantaran? Alhamdulillah....

jangan dok simpan kat rumah pulak ye... hehe

Zaff said...

tinggal al-quran je... dah beli tu, aku terus bagi kat ko ye... don't worry, aku tak simpan skang sebab lepas tu lagi lama boleh simpan kat umah... hehehehe...

Iman said...

Salam... kekadang mmg teringin nak ader blog sendiri... ni nak try... cuma tgh pikir bile kengkawan nak dtg redah Sheraton Subang....????

Bilerrrrr..????

Zaff said...

hi zaini... wah dah ada blog ke? tapi nape takle masuk?
nanti saye ingat nak tanya angah & amy bile diorg free... nak gak tgk awak perform... hari ape yg awak perform?