Monday, November 17, 2008

i'm counting days...

i'm counting days... it's about 45 hari lagi untuk saye bergelar isteri... kadang-kadang bila duduk sorg-sorg buat saye terfikir, "am i ready for all this? betul ke aku nak kawin ni?"... but i think i am ready, insyaAllah... tapi mcm mana pun, fikiran ni still terganggu, dengan hasutan dari setan agaknye... buat saye rasa nervous, rasa takut, rasa tak ready & macam-macam lagila... betul la org ckp, bila kite di alam pertunangan, iblis tu sentiasa mengganggu & menghasut kite dgn mcm-mcm... tapi Alhamdulillah, saye dgn opie tak penah ada masalah masa kitorg bertunang ni... alah, kalau bertekak sikit-sikit pasal perkahwinan, saye rasa semua org yg nak kawin akan melalui fasa tu... tapi kalau benda lain sampai bergaduh besar tu takdela... bukan nak ckp besar, ramai yg ckp masa bertunang ni darah manis, nanti mesti ada macam-macam dugaan, but for us Alhamdulillah, kitorg tak merasa pun situation yg mcm tu... maybe sebab kitorg dah faham dengan perangai masing-masing...

tapi yg buat saye sedikit kecut adalah tentang diri sendiri... lagi nak dekat lagi fikir macam-macam... satu lagi yg kelakar, saye selalu terfikir mcm mana saye nak layan opie lepas kawin... dah la saye ni langsung tak reti masak! hehehehe... bila dengar & baca blog kawan-kawan yg baru berkawin, semua dok cerita pasal masak breakfast utk suami for the first time, masak macam-macam utk husband either for lunch or dinner... ape resepi utk tambat hati suami... huh! saye? hehehehehe... benda ni jugak la yg selalu ckp dgn opie... saye memang dari awal dah bgtau dia & also family dia yg saye ni tak pandai masak & tak suka masuk dapur... nasib baik, dia amat memahami & mama dia pun tak kesah... tapi saye selalu ckp kat opie, "ala tu ckp sebelum kawin je, sementara nak dapat... nanti dah kawin, bile i tak masak, nak marah-marah & bising-bising..." betul tak? org ni kan kekadang, masa bercinta bukan main manis mulut, tapi dah kawin jadi lain... and dia selalu marah saye sebab suka buat judgement awal-awal... hehehehe... but, for me, i'm not taking for granted benda-benda ni... walaupun opie & his family tau saye ni tak pandai masak, insyaAllah one fine day, saye akan belajar masak especially dgn my mum yg memang sgt terer masak... hehehehe... u tunggu la sayang! nanti i gerenti pandai masak mcm mama i! hehehehe... tapi sayang, i tau i terer ape... hehehehe... that one i guarantee! :P

sekarang ni kitorg dah ada rumah, and rumah tu pun dari sekarang dah slowly dipenuhi dengan furniture & barang-barang lain... so, bila dah tengok rumah tu dah complete & also masa saye kemas-kemas barang utk dibawa ke rumah baru, buat hati ni rasa sayu je... memikirkan yg dlm masa sebulan setengah saye akan keluar dari rumah yg saye dah stay sejak tahun 1992... last friday & saturday, barang-barang & some furniture dalam bilik saye ni dah diangkut ke rumah baru... masyaAllah, macam-macam yg difikirkan... semua adala perasaan tu! seronok, happy, sayu, sedih... semuanya bercampur-baur...

sekarang ni jugak, sambil-sambil dok surf internet, buat keje, check email & update blog, saye amik peluang cari-cari love songs & also wedding songs utk my reception & opie's... bila dengar lagu-lagu tu, buat lagi melayang perasaan ni, buat lagi sayang... time dgr lagu tu, lupala kejap rasa nervous dlm diri ni... hehehehehe... buat rasa tak sabar nak kawin lak! nak abiskan masa bersama opie & insyaAllah our baby yg saye nak cuma 2 org je... kalau dpt sepasang, Alhamdulillah, lagi best!... insyaAllah, kite doakan yg terbaik ye... tapi selagi tak lepas hari pernikahan & reception, rasa mcm nak meletup je dada ni! cepat la masa tu sampai & berlalu...

4 comments:

Aziz Laikar said...

Sedih juga rasanya bila best friend kita dah nak kawin. I know its a great thing. And you have found the right person.

Im really happy tapi cannot avoid the feeling yang sedikit lain...

However, i also know that this would be a beginning to a great life full of happiness and cheers. And the beginning of this wonderful journey deserves a blast!

Cant wait!

DonCorleone said...

Nak kahwin dah? Betul ni? Are you making the right decision? Seriously? Hahahah....saje je test!

Anonymous said...

zaff..dun worry.semua berjalan lancar..all the best

Liyana said...

Counting days? Semoga semua selamat eh :) dub dab dub dab.....