Wednesday, November 5, 2008

makan-makan lagi

sabtu (1 nov)... siang saye keje dari pukul 4 sampai 8 malam... haritu rasa malas sgt2, tak tau kenapa. maybe sebab weekend, lepas tu kena lak keje... tu yg rasa lemau kot!

balik dari ofis, sempat gak saye took a nap. walaupun terlena dalam 15 minit tapi bila terjaga lepas dikejut mama rasa lega sgt... hehehehe... mama kejut sebab kitorg nak ke rumah uncle opie kat gombak, dia buat makan-makan sikit... mula-mula kitorg ke rumah maksu dulu amik adik saye, zafran & cousin, armand... then, ke rumah opie, baru gerak konvoi ke rumah uncle dia ikut baba opie sebab kitorg tak tau jalan nak ke sana...

opie lak pegi lambat sikit sebab dia nak ke rumah imam kawasan dia utk pengesahan borang nikah. sebenarnya ni tak tau kali yg ke berapa dia ke rumah imam tu... asal pegi je sebelum tu mesti imam tu takde, padahal dah bgtau nak pegi umah dia... last opie pegi pagi tu dalam pukul 10. pun dia takde, ntah ke mana... agaknye dah tua, dah tak boleh ingat appointment. hehehehe...

dalam sejam lepas kitorg sampai kat gombak, opie pun sampai dgn adik-adik dia. guess what? imam tu still takde kat umah dia! ha... this time opie dah agak tension la... hehehehe. kesian dia... so, dia, adik dia & uncle hamid (kawan baba dia yg nak jadi saksi) dtg dulula rumah uncle dia utk makan, then dalam pukul 11 nak ke rumah imam tu lagi sebab dia suruh dtg lambat-lambat sikit... uncle hamid usik opie, "bersusah-susah dulu, ingat senang nak kawin? baru rasa susah sikit nak dapat zaff! so, masa depan tak boleh lupa thrill nak kawin... " hehehehe... biar dia rasa! mesti akan dikenang sampai bila-bila!

ok, skang saye nak cerita pasal makanan lak... malam tu kitorg dijamu dgn western food & also local. ada mushroom soup, garlic bread, carbonara pasta, salad, kambing bakar, roti jala, sosej, ayam goreng madu, bubur pulut hitam, bihun goreng singapore & banyak lagilah... boleh dikatakan semua makanan sedap, especially pasta & mushroom soup... tererla sape yg masak tu! kenyang kitorg makan... sape ckp org melayu tak boleh masak western food? saye rasa lagi sedap! kena lak makan berbumbungkan langit yg cerah & angin sepoi-sepoi bahasa (pergh bahasa!)... memang rasa tenang & relaks... thanks to haris & family yg sudi jemput kak zaff & family. next time jgn lupa ye! btw, as usual your cake is so delicious (haris ni terer buat cake) yum yum... :)


the food

cantik kan gambar ni? kredit to the photographer, hilmi jaafar

our table

satu perasaan yg cukup best bila dapat makan mcm ni...

me, opie & opie's mum

me, masa nak balik bersalam dgn aunty opie

* photos, "stole" from hilmi's facebook... sori! :)

4 comments:

Mohd Hilmi said...

ooww....curi gamba saye yee....
heheheh...takpe2....janji ada link saya...heheheh

Zaff said...

takpe... dah mintak maaf... lagipun kite kan family???? (sebab kakak awak anak angkat mama opie)... bolehla, kira bersangkutla.... hehehehe...

Mohd Hilmi said...

eehh...belom salam belom family tau...heheheh.....maaf di terima...

MyRainbowDiary said...

OMG... I have the same baju yg u pakai... setakat ni... termasuk u dah dua org i perasan ada baju ni... i punya same colour ngan u, my friend plak colour putih... heheheheh... i pakai sekali jer coz, i nmpak mcm org pregnant pakai baju ni... hehehehhe