Wednesday, November 26, 2008

meet my new baby...

ooopppsss... jangan confuse! hehehehe... not my 'real' baby... it's just my new kitten... anak kucing ni utk temankan saye kat umah bila dah kawin dgn opie, bila kena tinggal dgn opie & also bila duduk kat umah sorg2... sejak dah ada umah, memang saye ngan opie dok cari mana2 anak kucing yg nak disedekahkan oleh sape2... tapi we all tak nak beli sebab rasa membazir lak... hehehehehe...

mula-mula dulu myra ada offer nak bagi 2 ekor anak kucing dia, tapi time tu kitorg still takde umah, so jual mahal la... tapi baru-baru ni myra tunjuk gambar anak kucing tu dah besar, mak oiii... punyela cute! rasa rugi lak tak amik dulu. sekarang dia dah besar sikit, mak myra dah sayang, jgn harap la mintak-mintak kan? hehehehe... tapi seekor umur tak panjang... dia mati bulan lepas sebab sakit... ala ciannye... :(

so yg ni, kitorg dapat from kawan akhtar... terima kasih akhtar sebab introduce kan i kat kawan u tu... jasamu akan ku kenang sehingga akhir hayat! hehehehe... tu pun sebenarnya mcm tak sure nak amik ke tak. kalau ikut akhtar dah bgtau since last week, tapi saye asyik terlupa nak tunjuk gambar tu kat opie... hehehehe... semua kena mintak approval dia kalau nak amik anak kucing... ahad lepas, akhtar called tanya lagi betul ke nak amik kucing tu... alahai, sekali lagi terlupa nak cakap kat opie... :) tapi isnin lepas, terus email kat opie gambar anak kucing tu, terus dia pun suka... hehehehe... siap cakap baru tengok gambar dah sayang! huh? hehehehe...

so, malam tadi kitorg pun pegila amik anak kucing tu kat umah kawan akhtar tu kat taman puncak jalil... nasib baik tempat pasir dia, bekas makanan sume ada, amik coco punye yg lama... sebelum tu, saye & opie ke carrefour endah parade beli makanan & pasir kucing tu... bila jumpa je anak kucing tu, alahai... punyela cute! terus jatuh cinta! and opie lak, last night sanggup tido kat umah kitorg sebab nak 'bermesra' dgn kucing tu... hehehehe... nak dijadikan cite housemate kawan akhtar tu, nama dia Gjie boleh kenal lak saye! katanye abg dia dulu sama-sama saye masa kelab kanak-kanak angkasapuri... what a small world! hehehehe... so, kenalkan... si kecik yg notty ni nama dia nicky... (sori nikki, sama lak nama dia dgn u!) hehehehe...







ni masa dia dgn adik-beradik dia dalam cage kat umah kawan akhtar tu... gambar ni akhtar yg bagi kat saye... mata dia cantik kan? kaler biru!

5 comments:

guapunyahal said...

ayooo.... comelnyaaaaaa!! ni yg jeles ni.. kita pun dah ada baby baru.. namanya Chombi.. tapi Chombi tengah sakit lar.. mulut asyik berbuih dan muntah!! napa yek!!

dialicious said...

so cuteee!congrats!eceh..macam br lepas bersalin lak..haha.jaga elok2 okehhh!

edzlin007 said...

wahh ya Allah comellnyerrr...comel giler2...hehee

biqque said...

aaaaaaaaaaaaa comellllll!!!

dia tido terlentang cam kiki i gak ke? hahahahaha!

Miss_Chelsea said...

Wawawawawa...

Kiutnye baby baru Zaff :-)

Jaga elok2 tau!!!

Mwahhhh kan baby kucing tu utk lynn ...

:)