Thursday, November 29, 2007

R&B nite
















dah lepas record ape yg patut, dlm kul 6.30 ptg saye, julia & opie trus bergegas ke stadium negara. we all decided pg sana naik monorail je sbb takut jalan jem.. excited gak ni sbb first time naik monorail... tak sampai half an hour later, kitorg pun sampai stesen hang tuah... tapi julia turun kat berjaya times square dulu sbb nak pg atm machine & nak semayang dulu... so, me & opie trus ke stadium dulu... dari stesen hang tuah, kitorg jalan kaki ke stadium... tak jauh pun, dalam lima minit... tapi surprisingly, jalan tak jem langsung... clear gile... tau kitorg bawak keta pun takpe...

sampai je, org tak ramai... tapi yg best jumpa ramai kawan2, dah jd mcm reunion lak especially for opie la... tapi tula crowd tak ramai... ni yg buat saye pelik lagi sekali... org malaysia ni tak layan R&B ke? or diorg tak kenal sape Lil'G of Silk, Mint Condition and KCi & Jojo? saye pun takdela tau diorg tu and lagu diorg except for KCi & Jojo la... tapi support je la... bukan senang diorg nak dtg tempat kite perform kat sini... lagipun still ada local artists kite yg perform mcm melissa hendun, nikki, mode, lah (v.e), azan (ruffedge) & taufik batisah....

punyela kelam kabut ke sana ingatkan start kul 6.30... sbb kat passes stated yg show tu akan start around that time... tapi nak tau gate bukak kul bape? tujuh lebih baru bukak!!! bile gate dibuka, me myself, opie, julia, myra dan kawan2 yg lain trus serbu masuk... and lagi satu yg best, kitorg antara yg terawal masuk dlm stadium tu.... and trus dpt tempat kat betul2 depan stage... free standing la... gile seh... first time seumur hidup tgk konsert berdiri betul2 first row depan stage... ala2 bergayut kat palang la.... hehehehehe...

show started arond 8 o'clock... before show, sempat la kitorg bersila kat depan stage tu, and julia started cite pasal hantu kat genting... boleh tak? bila tiba2 lampu dipadamkan utk start show sume terkejut especially myra.... hahahahahaha... tak boleh blah dgr dia terkejut sambil menjerit... hahahahahaha... anyway myra, u still cute... hehehehe...

opening act by local, melissa indot... she is so pretty & hot, her voice pun best gak... die perform dlm 5 lagu, then filipino artist performed for 3 songs... now, masa yg i, myra and julia tunggu2.. sape tau? TAUFIK BATISAH!!!! punyela excited and bagai nak gile jerit2.... hahahahaha... taufik perform dalam 4 lagu if i'm not mistaken...

then barula lil' G of silk performed for about 40 mins... punyela penat kaki dan pinggang sbb berdiri terlalu lama... kitorg sempat duduk kejap between break masa diorg setup balik stage utk next artist... after 15 mins, Mint Condition performed for 1 hour... break for 15 mins lagi and lastly, KCi & Jojo pun keluarla stage... diorg performed around sejam setengah gak la... yg paling best mase diorg nyanyi lagi crazy, tell me it's real & finale all my life... fuhhhh!!!! mase tu happening gile stadium... sume ikut nyanyi... konsert ended at 1.30 am... trus saye & opie gi supper dulu kat lotus, then baru balik... baru nak makan tau, punyela menahan lapar dari siang tadi... anyway, we really had fun... konsert tu memang best gile... and saye tak sabar nak tunggu sabtu ni for Turn on the Pop... ada whitney houston...

1 comment:

Aziz Laikar said...

whitney.... waaa..... whitney!!!