Saturday, November 24, 2007

it's show time....

before the show begins...


bila penat dan ngantuk, minumla sting... confirm cergas balik! tak tipu... memang saye minum air ni bile letih...



eh??? macam kenal je? ni opie sedozen kan? hehehehe...




pukul 10.30 pagi dah bangun... walaupun agak lambat, but for me kira awal la tu.... hehehehe... malam tadi pun tak boleh tido la... satu, sebab penat sangat & satu lagi maybe sebab excited memikirkan pasal malam ni...

pukul 12.15 dah sampai ofis nak jumpa abg kc... nak amik tag, t-shirt & also duit utk check in hotel for make up... lepas check in kat hotel area our ofis, sempat gi makan bihun sup utara kat tepi ofis ngan opie & akhtar...pastu terus masuk balik hotel & tunggu abg zul 7 the gang dtg for make up kitorg...

dlm kul 1 lebih abg zul pun sampai, trusla dia make up kan kitorg yg pompuan2 ni... selesai make up, dlm kul 3 saye & akhtar gerak ke ofis dulu before bertolak ke dataran kul 4 lebih... and guess what? sempat la jumpa taufik batisah yg dtg ofis for interview ngan azrene and saye pun sempatla amik gambar ngan dia... punyela hensem mamat tu!!! hehehe... lepas sume dah berkumpul kat lobby ofis, kitorg pun gerak la ke dataran... nasib baik la cuaca tak panas sgt, kalau tak jenuh hangit sume.... tapi for me, nak menahan panas and nak elakkan badan letih, saye byk minum air putih & sting... sbb saye perasan, lepas je minum sting tu, badan trus ada energy & tak ngantuk... hai promote nampak? hahahaha.... sampai kitorg sempat practice satu round and lepas tu acara bebas... sambil2 tu sempatla round2 keliling dataran membuang masa.. adala byk gerai kat atas padang dataran tu... ada gerai suria fm sendiri, gerai m-mobile, kuat harimau, dan byk lagi la...

sebelum start show kitorg makan dulu kat tempat yg disediakan kat back stage... wow... sedap gak food dia... and presentation pun meletop!!!! lepas makan, terus kitorg pun ready utk show jap g.... uishh... saya dah start nervous ni.... walaupun biasa buat show, tapi this time lain la rasanye...

tepat 8.45 malam after launching by dato' zulhasnan rafique ( menteri wilayah persekutuan) trus we all standby on stage for dance opening... sempatla dengar ada suara2 menjerit, "cayalah zaff!!!" hehehehe... lagi bersemangat walaupun dalam hati ni berdebar-debar gile.... tapi start je lagu, trus lupa diri... trus hilang sume nervous tadi... hehehehe... masa perform lagu hidup pasti rancak tu, we all had fun... and i think we did the best... abis je lagu, we all dpt sorakan gemuruh drpd crowd... alhamdullillah... abis seksa sume org... hehehehe... and lupe nak ckp, crowd mlm tu pun ramai gile... and sume sporting2 gile.... thanks guys for your support....

abis je opening, seksa saye tak abis lagi... ada lagi dua lagu utk saye perform, sbb saye jugak dance utk erra fazira... penat gile la... tgh perform time erra menggigil kepala lutut ni.... hehehehehe... mlm tu erra nyanyi dua lagu, ya atau tidak & goyang inul... abis je erra perform, trus saye tukar baju utk hosting pulak... gap dua lagu by farawahida trus turn saye & tuah hosting the show... ya allah... mase hosting tu, tgh pegang2 cue card tangan & badan ni menggigil tak hengat!!!! peluh jgn cakap la... basah satu badan!!!! lepas first hosting ngan tuah barula blh rest jap...

mlm tu antara artis yg perform ialah imran ajmain, syed azmir, taufik batisah, erra fazira, mawi, amy search, bandi amuk, dafi, farawahida, the fabulous cats & sedozen (ehemmmmm....), dayang nurfaizah & hattan... crowd lak ramai gile sampai penuhla padang dataran & kiri kanan stage... alhamdullillah... ini merupakan permulaan utk kami buat lagi bagus after this...

1 comment:

Aziz Laikar said...

Cayalah!!

Too bad i was not around. Kalau tak, boleh gak gi snappy-snappy gambar kat belakang stage... ahhaha... (Boleh masuk ke?)